More

  Samsung Gear VR: 7 lucruri care fac din casca de realitate virtuală un MUST HAVE

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Vom vedea împreună care sunt motivele pentru care merită să deţii o cască Samsung Gear VR. Pe noi ne-a convins, iar mai jos vă vom împărtăşi motivele care ne-au determinat să spunem despre casca de realitate virtuală că este un MUST HAVE.

  În materialul pe care l-am scris despre dispozitivele de realitate virtuală, după ce am testat HTC Vive şi Oculus Rift, am spus că realitatea virtuală este viitorul în divertisment, iar potenţialul pe care realitatea virtuală îl are este nelimitat.

  Atunci când Mark Zuckerberg a folosit cuvântul immersive (captivant) pentru a descrie experienţa pe care casca de realitate virtuală o oferă, nu îmi imaginam că acest cuvânt poate fi atât de limitat în a descrie ceea ce oferă dispozitivul, de fapt. Captivant, pur şi simplu, nu este suficient.

  Samsung Gear VR: Dispozitivul a fost realizat în colaborare cu Oculus, deci avem tehnologia Oculus VR. Interfaţa este asemănătoare, dacă nu chiar aceeaşi, cu cea pe care am observat-o când am testat Oculus Rift.

  Dispozitivul are o dimensiune de 201.9 x 116.4 x 92.6 mm şi o greutate de 318 g. Este echipat cu senzori accelerometru, gyroscope şi de proximitate. Unghiul de vizualizare este de 96 de grade. În partea dreaptă este amplasat un touchpad cu care poţi controla funcţiile dispozitivului. Tot aici avem şi un buton de control al volumului, iar exact la nivelul frunţii avem o rotiţă pentru focalizarea manuală. Casca are şi un micro-USB, care permite încărcarea dispozitivului în timp ce acesta este utilizat. Gear VR este compatibil cu smartphone-urile Note 5, S6 Edge+, S6, S6 Edge Plus, S7 şi S7 Edge.

  Acestea ar fi cele 7 motive pentru care considerăm Samsung Gear VR un gadget MUST HAVE

  1. Samsung Gear VR oferă aceeaşi experienţă şi calitate în orice mediu este utilizat

  Cu siguranţă, majoritatea utilizatorilor s-au confruntat cu problema de vizionare pe ecranul dispozitivului, care fie era foarte luminat, fi pe ecran se reflectă lumina de afară, fie iluminatul încăperii în care se află forţează ochii şi trebuie să se joace tot timpul cu luminozitatea dispozitivului. Uneori nici funcţia de setare automată a intensităţii nu este cea mai bună.

  Samsung Gear VR oferă aceeaşi experienţă, indiferent de mediul în care te afli. Poţi să fii într-o cameră în beznă totală sau într-o cameră în care este luminată la 2000 de waţi (de dragul artei), şi vei avea parte de aceeaşi experienţă, aceleaşi culori. Este un lux pe care utilizarea în mod convenţional a smartphone-ului nu o poate oferi.

  2. Samsung Gear VR poate merge cu tine oriunde şi nu este dependent de multe dispozitive

  Spre deosebire de căştile de realitate virtuală care necesită un calculator performant pentru a putea funcţiona, Gear VR nu necesită altceva în afară de smartphone-ul tău Samsung. La o greutate de numai 318 g şi nefiind extrem de voluminoasă, casca te poate însoţi oriunde.

  3. Gear VR îţi dezvoltă afacerea şi te poate scăpa de fobiile pe care le ai

  Gear VR poate deveni un partener de încredere pentru prezentările de afaceri. Cei care lucrează mult cu imagini şi prezentări, pot acum capacita întrega atenţie a clientului către prezentarea produsului, eliminând orice element perturbator din jur. Odată ce clientul şi-a pus dispozitivul Gear VR pe cap şi căştile în urechi, este numai el cu prezentarea şi nimic în plus.

  Mai mult, cei care au anumite fobii, cum ar fi frica de înălţime sau frica de a vorbi în public, pot „exersa” cu ajutorul „terapiei prin expunere” plasându-se fie în faţa unei mulţimi, fie în vârful unui munte, toate acestea într-un mediu sigur, controlat.

  4. Gear VR redefineşte experienţa cinematografică din propria locuinţă

  Unul dintre lucrurile care mi-au plăcut cel mai mult din experienţa pe care am avut-o cu dispozitivul de realitate virtuală de la Samsung a fost modul de redare al video-urilor stocate pe dispozitiv.

  Samsung, alături de Oculus, a creat simulări a unor săli de cinema, care sunt atât de reale încât prima oară când am „intrat” în acea sală şi m-am uitat în jur m-am speriat. Este atât de fidel reprodusă, iar totul este atât de real încât după numai 10 minute de privit pe marele ecran al sălii de cinema, am uitat unde mă aflu. Nu mi s-a întâmplat asta nici atunci când vizionam un film proiectat pe tot peretele din sufragerie. Este o senzaţie unică pe care toţi ar trebui să o experimenteze.

  5. Cu Samsung Gear poţi vizita poate locurile în care nu ai putea ajunge într-o viaţă

  Un program foarte interesant pe care l-am descoperit în Librăria Samsung este Oculus 360 Photos. Concret, această aplicaţie te poartă în diferite locaţii de pe planetă, în care poţi explora împrejurimile. Cu toate că nu vorbim despre poze dinamice, poţi explora mediul înconjurător, te poţi relaxa şi să te poţi decupla de rutina zilnică.

  Pentru cei care nu se mulţumesc numai cu conţinutul static pe care Oculus 360 Photos îl oferă, există şi aplicaţia Oculus Video, care oferă conţinut video filmat la 360 de grade. Trebuie să recunosc că acest conţinut video este excepţional. Pentru mine, care nu sunt un foarte bun innotător, să vad exact cum este să te afli pe o placă de surf, sub valurile care se incovoaie în jurul tău este ceva de care nu aş fi reuşit să am parte cât de curând sau poate chiar niciodată.

  6. Navigarea pe internet nu va mai fi niciodată la fel cu Gear VR

  Eu sunt un avid consumator de conţinut video, iar lipsa unei aplicaţii Youtube am resimţit-o din plin. Cu toate acestea, am avut la dispoziţie Samsung Internet Beta, care este un browser pentru VR.

  Cu ajutorul acestuia am conectat contul Youtube şi am putut vedea toate filmele care mă interesau. Ce m-a uimit a fost lejeritatea cu care am putut introduce cuvintele în câmpurile de navigare şi căutare. Totul se realizează vocal, iar programul de recunoaştere vocală este incredibil de bun. Nu a greşit măcar o singură dată sau să îmi dea un răspuns eronat. Nu am simţit neapărat necesară o tastatură pentru a naviga pe pagini, iar din acest punct de vedere, ceea ce Samsung şi Oculus au reuşit să facă este nemaipomenit.

  7. Jocurile pe Gear VR sunt de două ori mai captivante

  La capitolul jocuri, nu am testat foarte multe, dar cel care m-a prins cel mai mult a fost Temple Run VR. Este un joc pe cât de simplu, pe atât de frustrant. Eşti un explorator, iar după ce ai furat o statuetă dintr-un templu incaş/maiaş eşti fugărit de nişte creaturi neidentificat de urâte. Nu mai pun la socoteală că aceste creaturi fac un zgomot care de cele mai multe ori te determină să fugi şi în realitate, dar mecanica jocului este foarte antrenantă.

  Nu trebuie să faci altceva decât să te fereşti de obstacolele care îţi apar în cale, să mergi în stânga sau dreapta, să sari sau să pe laşi în jos. Nemaipomenit! Este un joc pe care l-am jucat foarte mult timp înainte să îmi dau seama că mi-a captat deja prea mult din ceea ce aveam de făcut, deci aş putea spune că provoacă dependenţă.

  Cu siguranţă, Gear VR are un  potenţial uriaş pe segmentul de gaming şi aşteptăm să se diversifice librăria cu jocuri disponibile. Acestea ar fi motivele principale, pe care noi le-am identificat şi pentru care, după umila noastră părere dispozitivul Gear VR este un MUST HAVE.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.