SHARES

Samsung Galaxy S7 Edge: Costul de reparare a sticlei / display-ului este ENORM

Mădălina Gănescu
- 18 apr. 2016 în Hardware

De mai bine de o lună de zile, Noobz a contactat Samsung România pentru a obţine informaţii cu privire la tarifele oficiale de reparare a sticlei/display-ului flagship-ului Galaxy S7 Edge.

UPDATE: 12/05/2016 – PRET REPARARE STICLĂ/DISPLAY SAMSUNG GALAXY S7 EDGE

» Orange România – preţ estimativ 1020 lei
» ESD ROM – preţ de reparare de 1140 lei display + 80 lei manoperă. Doar vinerea, în locaţia Bld. Nicolae Caramfil, nr. 85A, beneficiaţi de manoperă 0.

Dă PLAY la cel mai nou video
ABONEAZĂ-TE »
ABONEAZĂ-TE »

Am primit atât pe Facebook Noobz, cât şi pe adresa redacţiei, redactie@noobz.ro, imagini din partea utilizatorilor Samsung Galaxy S7 Edge, care au avut parte, din păcate, de neplăcuta experienţă de a se alege cu display-ul, sticla sau chiar ansamblul complet, sparte, motiv pentru care am dorit să aflăm care sunt costurile de reparare a acestora.

În data de 15 martie, am trimis prima solicitare către Samsung România:

„Se zvoneşte că, în urma unui accident, dacă display-ul sau sticla smartphone-ului se sparg, reparaţiile ar costa undeva în jurul a jumătate din preţul telefonului, asta în ideea în care dispozitivul nu este în garanţie. Care sunt de fapt costurile unei astfel de reparaţii şi, ce acoperă în cele din urmă garanţia de 2 ani de zile?

De asemenea, în urma unor testări de reparare a Samsung Galaxy S7, în cazul în care se strică mufa de încărcare a dispozitivului, pentru a fi înlocuită, trebuie îndepărtat atât display-ul, cât şi sticla de protecţie. Care sunt riscurile la care se supun utilizatorii care refuză să-şi aducă smartphone-ul S7 în service şi optează pentru un service neautorizat, de la colţul străzii, care oferă tarife de reparare mult mai mici?

Ne puteţi spune, cu aproximaţie, care ar fi costurile de înlocuire a mufei de încărcare, a display-ului sau a sticle de protecţie pentru Samsung Galaxy S7, respectiv S7 Edge?

Ce le recomandaţi utilizatorilor Galaxy S7 pentru ca interacţiunea cu dispozitivul să fie cea mai bună şi cum sugeraţi că ar putea să îşi protejeze smartphone-ul de anumite accidente nedorite?”, solicitare la care, din păcate pentru utilizatorii de dispozitive mobile Samsung Galaxy S7 Edge, nu am primit niciun răspuns oficial, chiar dacă am primit certitudinea de 4 ori la rând din partea reprezentanţilor companiei că informaţiile vor fi furnizate.

Aşteptăm în continuare informaţiile legate de preţurile de reparare a sticlei/display-ului Samsung Galaxy S7 Edge din partea Samsung România, întrucât solicitările utilizatorilor Noobz.ro continuă să apară, iar numărul celor afectaţi este, după cum ne arată cifrele pe care le deţinem, în continuă creştere.

Răspunsul primit în urma solicitării informaţiilor prin serviciul customer care de la Samsung

call center

Pentru că, nu am reuşit să aflăm care sunt costurile reparaţiilor în service-ul Samsung, am contactat o serie de service-uri GSM, pentru a ne face o părere cu privire la suma de bani de care are nevoie un utilizator pentru a reuşi să îşi repare sticla/display-ul smartphone-ului Samsung Galaxy S7 Edge.

Pentru o operaţiune precum „înlocuirea ansamblu display”, în cazul în care geamul este crăpat şi touchscreen-ul nu funcţionează, costul este de aproximativ 1450 lei, iar durata unei reparaţii este între 12 – 14 ore, specialiştii garantând că nu există riscuri în timpul reparaţiilor.

Dacă display-ul este crăpat, este necesară din nou înlocuirea ansamblului display/touchscreen, care ajunge în jurul sumei de 1450 lei, durata de reparaţie este între 12 – 24 de ore şi, din nou, se pare că nu există riscuri în timpul reparaţiilor.

Desigur, tariful nu este unul fix, întrucât ofertele pot să difere de la o zi la alta, iar dacă este să luăm în calcul şi costul total de expediere, care oscilează între 20 – 30 lei în funcţie de locul în care vă aflaţi, repararea sticlei/display-ului Samsung Galaxy S7 Edge poate duce până la cel puţin 1500 lei.

Una dintre cititoarele Noobz, stabilită în Germania, a trecut prin neplăcuta experienţă de a sparge display-ul dispozitivului său Galaxy S7 Edge, iar costurile reparaţiilor s-au ridicat, potrivit informaţiilor oferite de aceasta publicaţiei noastre, la 300 de euro. Trebuie însă să facem o precizare, dânsa a reuşit să repare flagship-ul pe baza unei asigurări pe care o are la o bancă, şi care acoperă astfel de defecţiuni. Aşa cum mai adaugă aceasta: „Am avut noroc cu asigurarea, că dacă nu …”, iar concluziile le trageţi dumneavoastră.

Preţul unui Samsung Galaxy S7 Edge de aproximativ 3700 lei, iar dacă este să efectuăm un simplu calcul, repararea sticlei/display-ului smartphone-ului reprezintă peste 40% din preţul total al telefonului.

*Noobz nu încurajează repararea dispozitivelor mobile în service-uri neautorizate, deşi am primit certitudinea că nu există niciun risc la înlocuirea sticlei/display-ului S7 Edge de la Samsung. 

UPDATE 19.04.2016, orele 11:55: Am fost contactaţi telefonic de un reprezentant Samsung în urma publicării articolului, iar compania îndrumă utilizatorii Galaxy S7 Edge către unul dintre service-urile autorizate Samsung din România, pentru verificarea şi diagnosticarea problemelor, în urma cărora se va oferi un tarif pentru repararea telefonului. Samsung nu încurajează repararea dispozitivelor mobile din portofoliu la service-urile neautorizate şi nu garantează pentru reparaţiile efectuate de acestea.

În continuare, Samsung nu oferă o listă de tarife estimative pentru reparaţiile necesare S7 Edge, ceea ce înseamnă că, utilizatorii afectaţi, care nu deţin o garanţie sau o asigurare pentru produs, indiferent de locul în care se află în ţară, trebuie să se deplaseze sau să trimită terminalul pentru verificare la unul dintre service-urile companiei Samsung sau să rişte să îl repare la unul din service-urile neautorizate, ca la final să suporte reparaţii, aşa cum au declarat şi sursele Noobz, de până la 1500 lei. 

Mai trebuie menţionat că, Samsung a lansat seria Galaxy S7 pentru persoane cu venituri mari şi foarte mari, iar pentru cei cu venituri medii şi mici sunt disponibile cu totul alte produse din portofoliul gigantului.

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
COMENTARII

Comentarii

comentarii

 
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!