More

  Samsung Galaxy S7 Edge: Costul de reparare e ENORM

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Noobz a contactat Samsung România pentru a obţine informaţii cu privire la tarifele oficiale de reparare a sticlei/display-ului flagship-ului Samsung Galaxy S7 Edge. A trecut mai bine de o lună de zile și nu am primit niciun răspuns.

  UPDATE: 12/05/2016 – PRET REPARARE STICLĂ/DISPLAY SAMSUNG GALAXY S7 EDGE

  » Orange România – preţ estimativ 1020 lei
  » ESD ROM – preţ de reparare de 1140 lei display + 80 lei manoperă. Doar vinerea, în locaţia Bld. Nicolae Caramfil, nr. 85A, beneficiaţi de manoperă 0.

  Am primit atât pe Facebook Noobz, cât şi pe adresa redacţiei, redactie@noobz.ro, imagini din partea utilizatorilor Samsung Galaxy S7 Edge. Aceștia au avut parte, din păcate, de neplăcuta experienţă de a se alege cu display-ul, sticla sau chiar ansamblul complet, sparte. Motiv pentru care am dorit să aflăm care sunt costurile de reparare a acestora.

  În data de 15 martie, am trimis prima solicitare către Samsung România:

  „Se zvoneşte că, în urma unui accident, dacă display-ul sau sticla smartphone-ului se sparg, reparaţiile ar costa undeva în jurul a jumătate din preţul telefonului. Asta în ideea în care dispozitivul nu este în garanţie. Care sunt de fapt costurile unei astfel de reparaţii şi, ce acoperă în cele din urmă garanţia de 2 ani de zile?

  În cazul în care se strică mufa de încărcare a dispozitivului, pentru a fi înlocuită, trebuie îndepărtat atât display-ul, cât şi sticla de protecţie? Care sunt riscurile la care se supun utilizatorii care refuză să-şi aducă smartphone-ul S7 în service şi optează pentru un service neautorizat. Aceștia le aleg pentru că cele mai multe oferă tarife de reparare mult mai mici?

  Ne puteţi spune, cu aproximaţie, care ar fi costurile de înlocuire a mufei de încărcare? Dar a display-ului sau a sticle de protecţie pentru Samsung Galaxy S7, respectiv S7 Edge?

  Ce le recomandaţi utilizatorilor Samsung Galaxy S7 ca interacţiunea cu dispozitivul să fie cea mai bună? Cum sugeraţi că ar putea să îşi protejeze smartphone-ul de anumite accidente nedorite?”

  Solicitare la care, din păcate pentru utilizatorii de dispozitive mobile Samsung Galaxy S7 Edge, nu am primit niciun răspuns oficial. Chiar dacă am primit certitudinea, de 4 ori la rând, din partea reprezentanţilor companiei că informaţiile vor fi furnizate.

  Aşteptăm în continuare informaţiile legate de preţurile de reparare a sticlei/display-ului Samsung Galaxy S7 Edge de la Samsung România. Întrucât solicitările utilizatorilor Noobz.ro continuă să apară. Numărul celor afectaţi este, după cum ne arată cifrele pe care le deţinem, în continuă creştere.

  Samsung Galaxy S7 Edge – Costul de reparare e ENORM

  Răspunsul primit în urma solicitării informaţiilor prin serviciul customer care de la Samsung?

  Samsung Galaxy S7 Edge

  Nu am reuşit să aflăm care sunt costurile reparaţiilor în service-ul Samsung. Așa că am contactat o serie de service-uri GSM. Pentru a ne face o părere cu privire la suma de bani de care are nevoie un utilizator pentru a reuşi să îşi repare sticla/display-ul smartphone-ului Samsung Galaxy S7 Edge.

  Pentru înlocuirea ansamblu display costul este de aproximativ 1450 lei. Durata unei reparaţii este între 12 – 14 ore, specialiştii garantând că nu există riscuri în timpul reparaţiilor.

  Dacă display-ul este crăpat, este necesară din nou înlocuirea ansamblului display/touchscreen. Aceasta ajunge să coste în jurul sumei de 1450 lei. Durata de reparaţie este între 12 – 24 de ore şi, din nou, se pare că nu există riscuri în timpul reparaţiilor.

  Tariful nu este unul fix

  Întrucât ofertele pot să difere de la o zi la alta. Luând în calcul şi costul de transport, între 20 – 30 lei,  repararea sticlei/display-ului Samsung Galaxy S7 Edge poate ajunge și cel puțin 1500 lei.

  Una dintre cititoarele Noobz, stabilită în Germania, a trecut prin neplăcuta experienţă de a sparge display-ul dispozitivului său Samsung Galaxy S7 Edge. Costurile reparaţiilor s-au ridicat, potrivit informaţiilor oferite de aceasta publicaţiei noastre, la 300 de euro.

  Trebuie însă să facem o precizare. Dânsa a reuşit să repare flagship-ul pe baza unei asigurări pe care o are la o bancă. Aceasta acoperă astfel de defecţiuni. Aşa cum mai adaugă ea: „Am avut noroc cu asigurarea, că dacă nu …”. Concluziile le trageţi dumneavoastră.

  Preţul unui Samsung Galaxy S7 Edge de aproximativ 3700 lei. Dacă este să efectuăm un simplu calcul, repararea sticlei/display-ului smartphone-ului reprezintă peste 40% din preţul total al telefonului.

  *Noobz nu încurajează repararea dispozitivelor mobile în service-uri neautorizate. Deşi am primit certitudinea că nu există niciun risc la înlocuirea sticlei/display-ului S7 Edge de la Samsung. 

  UPDATE 19.04.2016 – Am fost contactaţi telefonic de un reprezentant Samsung în urma publicării articolului

  Compania îndrumă utilizatorii Galaxy S7 Edge către unul dintre service-urile autorizate Samsung din România. Pentru verificarea şi diagnosticarea problemelor. În urma cărora se va oferi un tarif pentru repararea telefonului. Samsung nu încurajează repararea dispozitivelor mobile din portofoliu la service-urile neautorizate. De asemenea, nu garantează pentru reparaţiile efectuate de acestea.

  În continuare, Samsung nu oferă o listă de tarife estimative pentru reparaţiile necesare S7 Edge. Dar nici nu neagă prețul estimativ de reparare de 1500 lei. 

  Mai trebuie menţionat că, Samsung a lansat seria Galaxy S7 pentru persoane cu venituri mari şi foarte mari. Pentru cei cu venituri medii şi mici sunt disponibile cu totul alte produse din portofoliul gigantului.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.