Google Chrome pentru mobile a atins 1 miliard de utilizatori lunar

Octavian Muche
- 21.04.2016, 16:31 în
0

SHARES

Google a anunţat că browser-ul Chrome pentru dispozitivele mobile a atins, în mod surprinzător, 1 miliard de utilizatori într-o singură lună.

Cu ocazia lansării versiunii cu numărul 50 a browser-ului, pagina de Twitter Chrome are un material informaţional despre acest eveniment.

Cu încă 1 miliard de utilizatori, Chrome are în total 771 de miliarde de căutări în fiecare lună, numai pe dispozitive mobile, iar eficientizarea procesului de căutare a fost scurtat cu 500 de miliarde de caractere, ca rezultat al funcției auto-complete de la Google.

În ciuda modului de funcţionare de multe ori ciudat a funcţiei auto-complete, totuși este impresionantă, deoarece a reușit să adauge 200 de milioane de utilizatori în doar 5 luni, astfel dublând pragul atins în aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pe de altă parte, versiunea Chrome utilizată pe desktop a reușit să depășească 1 miliard de utilizatori în mai 2015, şi a încetat, de asemenea, să mai facă ultimele sale versiuni compatibile cu sistemele de operare precum Windows XP.

Nu se știe de pe ce sistem de operare au folosit utilizatorii Chrome, dar potrivit ultimelor verificări au existat 1.4 miliarde de dispozitive Android în luna septembrie a anului trecut. Astfel, putem deduce că browserul Chrome a ajuns la 1 miliard de utilizatori prin intermediul dispozitivelor Android.

Pentru a reuşi să facem o comparaţie, Apple a avut tot 1 miliard de dispozitive iOS care au utilizat Chrome, dar compania a decis șă păstreze secrete aceste cifre.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
TAGURI
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!