More

  Facebook a fost victima unui atac cibernetic

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook a fost victima unui atac cibernetic fără precedent.

  Scopul atacului asupra reţelei de socializare a fost obţinerea unor detalii despre conturile mai multor angajaţi ai Facebook.

  În lumea cibernetică, nici măcar giganţi ai industriei, cum este Facebook, nu sunt scutiţi de atacuri din partea unor persoane neidentificate, cu rele intenţii.

  Descoperirea a fost făcută de către Orange Tsai, de la Devcore. Acesta a descoperit un script de tip „backdoor”, care a fost instalat pe serverele Facebook, cu scopul de a obţine informaţii de logare a mai multor angajaţi Facebook.

  Cu toate că, nu se ştie dacă script-ul a reuşit să obţină şi să transmită informaţiile, Tsai a menţionat că aplicaţia pentru transferul de fişiere, care era instalată pe serverul Facebook avea mai multe vulnerabilităţi care ar fi dat oricărui intrus posibilitatea de a accesa orice doreşte.

  Atacatorul care ar fi obţinut controlul putea verifica orice, de la contul de email al angajaţilor, până la posibilitatea de a se conecta la serverul virtual pentru a accesa documente interne ale companiei.

  Tsai a anunţat imediat compania Facebook, iar gigantul social media a remediat situaţia, după ce a derulat propria investigaţie. Scriptul nu mai este prezent pe serverul Facebook, deci ameninţarea a fost înlăturată.

  Cu toate acestea, acest incident nu face decât să demonstreze că Facebook este o ţintă pentru hackeri. Mai mult, securitatea este o miză foarte mare atunci când vorbim de siguranţa informaţiilor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.