More

  Avantajele şi dezavantajele unui încărcător wireless

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Ai un telefon care oferă suport pentru încărcare wireless? Nu știi cât de fiabile sunt încărcătoarele wireless. Dacă merită sau nu investiția? Iată avantajele şi dezavantajele unui încărcător wireless în câteva rânduri.

  Când vine vorba despre dispozitivele mobile, utilizatorii îşi doresc o baterie cât mai mare, care să ofere o perioadă de funcţionare cât mai lungă. Nu doar specificaţiile tehnice contează. De ce? Pentru că, recunoaștem sau nu, încărcarea dispozitivului este cea mai neplacută experienţă.

  Ei bine, acest lucru nu mai este valabil! Încărcarea wireless este un concept care câştigă tot mai multă popularitate în rândul utilizatorilo. În special de când toate flagship-urilor marilor companii au primit această nouă funcţionalitate.

  Adoptarea acestei “minuni” tehnologice este condiţionată nu atât de utilizatori, cât de suportul pe dispozitivele mobile. Practic, oricine doreşte să beneficieze de această funcţionalitate, trebuie să achiziţioneze şi un telefon beneficieze de funcție. Dar şi acest lucru se schimbă încetul cu încetul. Vom dezvolta totul un pic mai jos.

  Înainte de orice, este bine dacă aflăm un pic mai multe despre încărcarea wireless.

  Ce este încărcarea wireless?

  Încărcarea wireless este un proces prin care dispozitivul mobil poate fi încărcat fără a fi nevoie de conectarea sa la un cablu de încărcare.

  Utilizatorii pot beneficia de această funcţionalitate în două moduri:

  Fie achiziţionează un dispozitiv care beneficiază de componentele hardware pentru încărcarea wireless nativă. Fie pot achitiţiona o baterie externă, care se fixează pe dispozitivul mobil precum o carcasă, aceasta având funcţia de încărcare wireless.

  Poți să cumperi o baterie externă, da. Dar dacă ai funcţia de încărcare wireless lucrurile se schimbă. Experiența se schimbă.

  Cum funcţionează încărcarea wireless?

  Încărcarea wireless a dispozitivelor se realizează prin intermediul câmpurilor electromagnetice. De la un dispozitiv, care induce un curent electric într-o bobină de metal din interiorul altui dispozitiv.

  Acel curent va alimenta bateria. Iar pentru că acel curent este generat direct în interiorul dispozitivului respectiv, nu există nici pericole care ar interveni, dacă ar fi vorba de alimentarea convenţională, prin cablu.

  Avantajele şi dezavantajele unui încărcător wireless

  Avantajele încărcării wireless

  1. Încărcarea wireless te eliberează de necesitatea manevrării unui cablu şi să ai grijă în permanenţă unde ai pus încărcatorul pentru mobil. În aceast fel, dacă nu mai pui mâna atât de des pe cablul de încărcare, acesta nu va mai suferi deteriorările care se produc de obicei. Ca urmare a exploatării excesive.

  2. Dacă dispozitivul tău este rezistent la apă şi la praf, cel mai probabil portul de încărcare este acoperit cu un înveliş protector. Prin încărcarea wireless, utilizatorul nu mai trebuie să umble la învelişul protector. Iar etanşeitatea, pe termen lung, nu va mai fi afectată.

  3. Îţi poţi încărca dispozitivul aproape oriunde. Cel mai răspândit standard de încărcare wireless este Qi. Acest standard se regăseşte în cele mai multe locuri din lume. Spre exemplu, la aproape toate hotelurile şi aeroporturile există pad-uri pentru încărcarea wireless.

  4. Deoarece încărcarea wireless este un stardard universal, acesta poate fi folosită pentru încărcarea mai multor dispozitive mobile. De la smartphone şi tablete, până la smartwatch-uri. Practic, elimini numărul de cabluri necesare şi numărul de prize ocupate.

  5. Odată cu lansarea „fast charging” şi pentru încărcarea wireless, dispozitivele nu vor mai sta mult timp la încărcat. Fiecare membru al familiei va putea să încerce dispozitivul, fără să se certe din cauza unui încărcător.

  Avantajele şi dezavantajele unui încărcător wireless

  Dezavantajele încărcării wireless?

  Este evident că există şi un dezavantaj pe care această tehnologie îl are. Aici vorbim despre eficienţa energetică, comparativ, evident, cu încărcarea prin cablu. Practic, încărcarea wireless are o pierdere mare de energie emisă sub forma de căldură.

  Încărcarea wireless este mai costisitoare pentru a fi implementată. În plus, este mai pretenţioasă în ceea ce priveşte circuitul care trebuie integrat în dispozitiv.

  Merită să îţi cumperi un încărcător wireless?

  Fără doar şi poate, achiziţionarea unui încărcător wireless este o investiţie foarte bună. În locuinţa noastră avem un încărcător wireless, iar în momentul de faţă nu pot să înţeleg cum am putut să stăm fără acest PAD wireless. Evident, toate încărcătoarele noastre sunt deteriorate şi lipite. Dar acum nu ne mai deranjează pentru că nu le mai vedem.

  ABONEAZĂ-TE LA YOUTUBE NOOBZ

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.