Nokia cumpără compania de sănătate digitală Withings cu 170 milioane de euro

Mădălina Gănescu
- 26.04.2016, 14:56 în Evoluţie
0

SHARES

Nokia a anunţat planurile pe care le are de a achiziţiona Withings, o companie de electronice de consum concentrată pe sănătate digitală, pentru 170 milioane de euro.

Compania din Hexagon va fi integrată în divizia Nokia Technologies, care a dezvoltat, printre altele, camera Ozo şi tableta N1.

Achiziţia va oferi un boost semnificativ portofoliului de wearble şi dispozitive de fitness Nokia, aducând 200 de angajaţi Withings şi produse incluzând smartwatch-ul Activité, E-ink fitness tracker şi termometrul cu Bluetooth în divizia de tehnologii avansate Nokia.

„Am spus în nenumărate rânduri că sănătatea digitală a fost o zonă de interes strategic pentru Nokia şi că acum acţionăm concret pentru profita de oportunitatea pe această piaţă mare şi importantă”, a declarat Rajeev Suri, preşedinte şi CEO Nokia, într-un comunicat de presă.

Achiziţia reprezintă doar o piesă din puzzle-ul schimbărilor şi corecturilor pe care le face Nokia, compania continuând să se reorienteză după vânzarea diviziei de dispozitive mobile către Microsoft în urmă cu 2 ani de zile.

Potrivit nokia, achiziţia Withings ar trebui să fie finalizată în cel de-al treilea trimestru ala cestui an.
Sursa: The Verge

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!