More

  Sony a avut un venit mai mare în ciuda declinului diviziei de dispozitive mobile

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Compania Sony a prezentat un bilanţ foarte bun, cu o cifră de afaceri în creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în ciuda declinului înregistrat de către divizia de dispozitive mobile, Sony Mobile.

  În vreme ce Samsung Mobile se bazează pe divizia de componente, iar LG Mobile are nevoie de diviziile LG Display şi LG Chem pentru a maximiza profitul, Sony Mobile este susţinut de către PlayStation 4 şi Sony Financial Services.

  Dar nu numai PlayStation 4 ţine Sony Mobile pe linia de plutire. Divizia de smartphone-uri s-a bazat pe succesul Sony Music, Sony Pictures, Sony Electronics şi Sony Financial Services de foarte multă vreme.

  Sony a înregistrat cea mai mare marjă de profit anual în 10 ani, profitul net crescând cu 666%, iar profitul operaţional cu 330%, dar Sony Mobile a continuat a fi o gaură în profitul companiei.

  Compania a lucrat la un program agresiv de restructurare şi profitabilizare a diviziei de dispozitive mobile, dar succesul a fost departe de a fi asigurat.

  Gama Xperia X, cea care a înlocuit Xperia Z, a surprins prin preţurile de comercializare, care erau destul de ridicate, ţinând cont de performanţele pe care le oferă.

  În acest sens, Sony a luat o hotărâre strategică de a nu genera vânzări la volum pentru a îmbunătăţi profitabilitatea, în schimb a ales să vândă dispozitivele la un preţ foarte ridicat.

  În anul 2015, vânzările dispozitivelor mobile a scăzut cu 20%, iar acestea sunt în continuă scădere, Sony Mobile înregistrând o pierdere de jumătate de miliard de dolari.

  Este foarte puţin probabil ca Sony să remedieze declinul diviziei de dispozitive mobile, chiar preşedintele companiei, Kazuo Hirai, acordând un ultimatum: revenirea la un prag de profitabilitate până la finalul 2016 sau vor exista consecinţe.

  Dacă luăm în considerare faptul că Sony a vândut afacerile neprofitabile cu calculatoare în urmă cu mai mulţi ani, dacă divizia de mobile nu se va redresa, este posibil ca anul viitor să nu mai existe niciun flagship Sony.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.