More

  Apple devine competitor UBER investind 1 miliard de dolari într-o afacere de ridesharing în China

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Compania Apple s-a hotărât să investească 1 miliard de dolari într-o afacere de de ride-sharing, condusă de compania Didi Chuxing, din China.

  Didi Chuxing este cea mai mare companie care oferă un serviciu de acest fel, cu o cotă de piaţă de 87%.

  Investiţia de 1 miliard de dolari este cea mai mare investiţie realizată în compania chineză. CEO-ul Apple, Tim Cook, a declarat că această investiţie va ajuta Apple să înţeleagă mai bine piaţa locală, din China.

  Un alt motiv invocat ar fi şi dorinţa de a diversifica domeniul de activitate, mai ales după ce piaţa smartphone-urilor atingând pragul maxim de creştere. Apple a reuşit să vândă în primele 3 luni ale anului 2016 mai puţine dispozitive decît în perioada similară a anului trecut.

  Această tranzacţie justifică într-o oarecare măsură vizita inopinantă pe care Tim Cook a programat-o în China, la scurt timp după ce Apple a anunţat rezultatele financiare.

  Trebuie reamintit şi faptul că relaţia companiei Apple cu guvernul Chinez este una nu tocmai bună. Guvernul a hotărât închiderea magazinelor iTunes, prin care utilizatorii aveau acces la cărţi şi filme, după nici şase luni de la lansare.

  Pentru compania Apple, China este a doua piaţă de desfacere, ca mărime, după SUA, iar compania caută modalităţi de a extinde activitatea în acea direcţie.

  Apple a subliniat faptul că investiţia în afacerea de rideshare este o investiţie pe termen lung, care va obţine rezultate în timp. Didi Chuxing are în medie aproximativ 11 milioane de curse zilnic, compania fiind în plină expansiune.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.