More

  Hyundai a dezvoltat un exoschelet rupt din filmele SF

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Compania de automobile Hyundai a prezentat un costum exoscheletic.

  Anunţul a fost realizat printr-o postare pe blogul companiei. Hyundai își compară noul prototip „robot costum” cu un costum Iron Man, susţinând că oferă purtătorului o forță inumană, permițând ridicarea unor greutăți de sute de kilograme.

  Compania mai spune că exosheletul va putea fi folosit în fabrici, de către armată, sau pentru recuperarea fizică, în urma unor accidente.

  Hyundai are și o altă versiune mai uşoară, cu o coloană vertebrală mecanizată care este atașată de utilizator. Acest model este proiectat pentru a ajuta oamenii cu handicap și persoanele în vârstă, conform reprezentanţilor companiei.

  Screen_Shot_2016-05-13_at_9.02.15_AM.0

  Din postare nu avem toate detaliile, dar costumul pare a fi o copie îmbunătățită a costumului de anul trecut, Hyundai H-LEX.

  Screen_Shot_2016-05-13_at_9.02.49_AM.0

  H-LEX vine de la „Hyundai Lifecaring ExoSkeleton”, care are o greutate mai redusă față de prototipul prezent în imagini, dar cu aceeleași funcții, conceput pentru a ajuta oamenii în vârstă și persoanele cu dizabilități.

  Hyundai nu este singura companie care lucrează la roboți exoscheletici. Panasonic dezvoltă costume similare pentru muncitorii din fabrici, iar cercetătorii lucrează deja la ridicarea greutăţilor și la contracția picioarelor pentru utilizarea de zi cu zi, iar companiile precum Audi și BMW folosesc exoscheletele pentru ale permite ingineriilor să lucreze comod fără să-și încordeze spatele.

  Screen_Shot_2016-05-13_at_9.02.31_AM.0

  La fel ca şi Hyundai, cei de la DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency) construiesc costume pentru soldații din programul „Warrior Web„.

  Proiectul actual face parte din sistemul „Next Mobility„, care va ajuta oamenii să se miște mai uşor și să mute obiecte care sunt mult prea grele pentru corpul uman.

  Screen_Shot_2016-05-13_at_9.02.00_AM.0

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.