More

  Nu au făcut duş şi nu au folosit săpun, şampon şi machiaj pentru 30 de zile – Rezultatul este ŞOCANT

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Doi editori ai site-ului de frumuseţe Total Beauty au renunţat să facă duş şi să folosească produse de igienă pentru o perioadă de 30 de zile. Toate acestea pentru a observa dacă anumite produse sunt cele care provoacă uscarea sau pătarea pielii.

  Jill Provost, editor-in-chief la Total Beauty şi Jessica Amaris, asistent de editor la Total Beauty, au ales să realizeze un experiment la care nu multe femei ar avea curajul să ia parte.

  De-a lungul procesului, li s-a permis să utilizeze doar un spray probiotic pentru curăţarea pielii, fără apă, astfel încât să nu fie omorâtă bacteria „bună” de care corpul nostru are nevoie pentru a îndepărta transpiraţia şi mirosul utât şi pentru a rebalansa pielea de una singură.

  Produsele precum săpunul îndepărtează bacteria „bună”, iar acesta pare să fie motivul pentru care suntem atât de dependente de produsele de igienă.

  Aşa cum a precizat Jill în urma experimentului realizat, cel mai greu a fost să renunţe la deodorant. Încă din a 2-a zi, scria aceasta: „Mă pot mirosi. Mirosul este greoi, ca de ceapă. Îmi păstrez mâinile lipite de corp toată ziua.”

  În timp ce, în cele 30 de zile Jill a primit complimente cu privire la cât de bine arată fără machiaj, mirosul insuportabil pe care Jessica îl emana a atras plângeri din partea colegilor de muncă, a membrilor familiei şi prietenilor.

  Al doilea produs la care au renunţat destul de greu a fost şamponul. Jill a scris că în cea de-a 3-a zi avea părul gras, iar atunci când îl peria, acesta pur şi simplu se lipea de cap. Până în cea de-a 10-a zi, aceasta a spus că mirosea a „mucegai dintr-un subsol”, iar până la finalul experimentului, soţul i-a spus acesteia că „se simte ca algele marine pe o persoană moartă”.

  beauty

  În ceea ce priveşte pielea celor două, au început să apară problemele cu acneea chistică şi psoriazis din primele zile, dar până în ziua 21, ceva s-a schimbat. Acneea de pe faţa Jessicăi s-a curăţat şi tenul arăta mai bine decât oricând, în vreme ce de pe tenul lui Jill a dispărut ca prin minune psoriazisul.

  Deşi au recunoscut că încă miroseau a ceva „putred” după fiecare baie, treptat acestea au precizat că se simţeau curate chiar şi când făceau baie doar cu apă. Faptul că nu au folosit niciun produs de curăţare, au spus că acest experiment le-a ajutat să economisească până la 45 de minute în fiecare dimineaţă.

  Săpunul, şamponul şi machiajul reprezintă un lux de care suntem norocoase cu siguranţă, dar aşa cum a demonstrat experimentul, corpurile noastre sunt în mod clar mai auto-suficiente decât am crede.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.