More

  Atac la Facebook: „A fost cea mai toxică experienţă din viaţa mea”

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Un fost angajat Facebook susţine că în vreme în care a lucrat în cadrul companiei a fost supusă unui management defectuos, la intimidare şi discriminare sexuală, ba mai mult decât atât, nu doar ea a avut de suferit, ci întreaga echipe din departamentul Trending.

  Să lucrezi la Facebook, chiar şi pe bază de contract de colaborare, ar trebui să fie oportunitatea vieţii tale. Pentru o fostă angajată a gigantului social media, aceasta a fost „cea mai toxică experienţă din viaţa sa”.

  În perioada în care eram colaborator, datoria mea era să aleg ce link-uri vor apărea în box-ul de „tendinţe” de pe Facebook pe partea din dreapta a newsfeed-ului utilizatorului. Zi de zi, mă plimbam printre sute de teme (sau „cuvinte cheie”) pe care Facebook mi le sugera ca fiind în tendinţe pe platformă. Apoi alegeam o poveste despre cuvântul cheie şi veneam cu un titlu şi o povestioară scurtă a ceea ce trebuia să apară în box-ul de tendinţe.

  Acum puțin timp, a apărut pe Gizmodo un articol legat de faptul că angajații Facebook scoteau anumite știri din News Feed, dar un fost angajat Facebook, care a preferat să îşi păstreze anonimatul a explicat că nu s-a întâmplat niciodată asta și că problema reală era legată de un management defectuos combinat cu intimidare, favoritism și discriminare sexuală, ceea ce ducea la un mediu de lucru inconfortabil: „Angajații cu care lucram erau furioși, deprimați și lăsați fără drept de apel, în mod deosebit femeile”.

  „Ceea ce mi s-a părut cel mai distructiv era felul în care erau tratate femeile în echipă, acestea fiind rareori încurajate să vorbească. De asemenea, ori de câte ori raportam o problemă cu instrumentul Trending sau vreo discrepanță, revendicările mele erau respinse.

  Când un bărbat raporta aceeași problemă, era încurajat pentru asta și chiar se luau măsuri pentru rezolvarea problemei. Tăcerea era devastatoare! Am început să vorbesc din ce în ce mai puțin, până când am ajuns în punctul în care nu am mai raportat probleme sau erori întâlnite”, a explicat în continuare fosta angajată care îşi păstrează în continuare anonimatul, dar despre care ne dăm seama că este femeie, în urma celor povestite.

  „Constant, avem numere băgate pe gât și nu ni se permite să luăm pauze de prânz. Există și un monitor care ține evidența tuturor întârzierilor noastre. Aceste date ar trebui să fie secrete și folosite pentru evaluarea performanței. Nu ni se permite să publicăm în alte grupuri interne ale Facebook, nu suntem invitați la evenimente și ni s-a spus să avem grijă la felul în care vorbim cu cei din alte echipe.

  Ori de cîte ori ne-am luat timp liber, ni s-au dat ture de noapte, ca o formă de pedeapsă. Am făcut mai mulți bani decât te-ai aștepta, ca jurnalist şi am câştigat recunoştinţă că lucrez la Faceook. Dar asta nu schimbă mediul toxic din echipa Trending”, se mai arată în cele povestite de angajată.

  În plus, aceasta mai spune că, Facebook se bazează pe doar 10 surse de ştiri pentru a stabili dacă o informaţie are autoritate editorială. Subiectele sunt tratate diferit în funcție de persoana cu care se lucrează. Cât despre problema Twitter, anonima povestește că i s-a cerut clar să evite folosirea lui. De mai multe ori, curatorii au fost penalizați pentru folosirea Twitter în descrieri.

  Contactată de publicaţia The Guardian, Facebook a comunicat următoarele: „Facebook oferă tuturor, inclusiv contractorilor, un mediu respectuos și sigur de muncă. Facebook nu tolerează abuzuri sau tratamente nepotrivite la locul de muncă sau în situații legate de muncă. Luăm totul foarte în serios, fie că vine de la angajați sau de la contractori, și investigăm fiecare plângere”. În plus, gigantul online spune, legat de Twitter, că „Nu există nimic în algoritmii de tendinţe care exclude Twitter” sau termeni de legătură. Echipa noastră scrie descrieri legate de temă cu scopul de a deschie cât mai clar evenimentul întregii lumi. Dacă evenimentul este raportat sau nu este abordat pe mai multe website-uri media, echipa încearcă să reflecte cu acurateţe informaţiile.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here