More

  Google I/O 2016: Ce trebuie să ştim de la conferinţa din acest an

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google I/O 2016: Mii de dezvoltatori iau parte şi anul acesta la marele eveniment organizat de gigantul online în Mountain View. Mai jos, trecem în revistă o serie de anunţuri importante cu privire la produsele din portofoliul companiei.

  Google I/O 2016: Android Instant Apps permite utilizatorilor să încerce mai uşor aplicaţii fără să le instaleze

  Astăzi, la conferinţa dezvoltatorilor I/O, Google a anunţat o modalitate inovativă prin care utilizatorii pot încerca aplicaţii fără să fie nevoiţi să le instaleze. Google numeşti această nouă iniţiativă Android Instant Apps. Când un dezvoltator actualizează aplicaţia pentru a avea suport Android Instant Apps, prin simpla tastare a URL-ului utilizatorii primesc acces la toate aplicaţiile Android fără a fi nevoiţi să le instaleze din prima.

  Când utilizatorul dă click pe URL, Play Store va fi capabil să caute aplicaţia şi să descarce doar codul necesar pentru a rula aplicaţia. Utilizatorul va primi atunci acces complet la „experienţa” aplicaţiei şi poate descărca versiunea completă în dispozitive, dacă aleg acest lucru. Un alt aspect interesant al Android Instant Apps este că nu funcţionează doar cu URL, ci şi cu NFC. Google spune că această nouă funcţie va începe să fie disponibile pentru utilizator la un moment dat anul acesta.

  Google I/O 2016: Noi dispozitive Android TV şi Google Cast vor fi lansate pe piaţă

  Google ne anunţă că întreaga linie Bravia 2016 va veni, de asemenea, cu Android TV. În plus, gigantul de căutări online a prezentat şi o serie din noile aplicaţii care sunt în lucru, printre care CNN, Comedy Central, MTV, Freeform, Nickeldeon, Spotify şi altele.

  Distracţia Google Cast ar putea începe cu dispozitivele oficiale Chromecast şi Chromecast Audio, dar în mod clar lucrurile nu se vor opri aici. Aceasta este o funcţie pe care gigantul tech a făcut-o disponibilă nu doar pentru dispozitivele Android TV, ci şi pentru o selecţie de alte produse. Tot astăzi am aflat că dispozitivele TV de la Magnovox, Philips, Polaroid, Toshiba şi Westinghouse primesc capacităţi Chromecast integrate. Cu siguranţă vom afla mai multe lucruri în perioadă următoarea perioadă cu privire la Android TV şi Google Cast.

  Google I/O 2016: Daydream VR a fost prezentat

  Google a dezvăluit noua platformă pentru realitatea virtuală, numită Daydream, care are rolul de a lua direcţia pe care Google Cardboard a mers, pentru a face un nou pas în optimizarea realităţii virtuale standard pentru dispozitive mobile. Această iniţiativă vine mână în mâni cu un nou tip de dispozitiv, care va aduce utilizatorii Google VR un nou mod de aprofundare.

  Dispozitivul de referinţă a fost distribuit dezvoltatorilor şi producătorilor şi ne putem aştepta să vedem ca cele mai noi versiuni să ajungă pe piaţa chiar din toamna acestui an. Spre deosebire de Google Cardboard, care prezintă doar un dispozitiv ce presupune interacţiunea doar cu un buton mic montat direct pe acesta, unitatea de referinţă Daydream vine cu specificaţii pentru un controler cu mai multe butoane. În plus, acesta are senzori dedicaţi pentru a determina poziţia în spaţiul fizic, permiţându-ţi să interacţionezi cu obiecte digitale în realitatea virtuală. Mai mult decât atât, Daydream VR prezintă chiar şi un touchpad mare pentru a permite o manipulare mult mai nuanţată.

  Google I/O 2016: Platforma Daydream de la Google este un succesor mult mai avansat al Cardboard

  În vreme ce zvonurile iniţiale au arătat iniţial spre faptul că Google contruieşte un dispozitiv de realitate virtuală independent, căruia i s-a spus neoficial Android VR, se pare că în cele din urmă este Daydream, care se asemănă destul de mult cu predecesorul său. În vreme că hardware-ul Cardboard presupunea în mare parte un efort „do it yourself”, dispozitivele compatibile Daydream vor fi construite aparent de un număr de parteneri Google, inclusiv cei precum HTC, Samsung, LG şi Huawei.

  Includerea Samsung pe listă pare un lucru destul de suprinzător, dat fiind faptul că Gear VR există deja, dar Samsung a jucat deja pe ambele fronturi cu Android Wear şi Tizen în ceea ce priveşte ceasurile, aşa că este dificil să spunem cum vor evolua lucrurile de aici. Google spune că dispozitivele Daydream vor ajunge în toamna acestui an, cel mai probabil împreună cu următoarea generaţie de dispozitive Nexus.

  În prezent nu ştim prea multe legate de preţ, deşi acesta s-ar părea că nu va depăşi preţul Gear VR de la Samsung, care se vinde la doar 99 de dolari. Este de asemenea neclar dacă Google va vinde dispozitiv de referinţă sau va crea un dispozitiv Nexus sau se va baza îndeosebi pe dezvoltatori pentru a produce aceste unităţi VR.

  Google I/O 2016: S-a lansat Android Wear 2.0

  Google tocmai a anunţat o actualizare majoră pentru platforma smartwatch Android Wear. Acum, Google vrea să ofere şi mai multă energie în ecosistemul Android Wear prin adăugarea noilor funcţii şi achimbarea unui număr de experienţe cheie. În primul rând, orice faţă de ceas va fi capabilă să integreze date din orice aplicaţie Android Wear. Pentru a facilita interacţiunea cu ecranele foarte mici ale smartwatch-urilor, Android Wear 2 îţi va permită să răsiunzi cu replici inteligente realizate cu tehnologia de inteligenţă artificilă.

  Poţi scrie „de mână” texte pe ecranul ceasului, iar acestea pot fi convertite rapid în mesaje text. În sfârşit, utilizatorii au parte şi de o nouă tastatură. Anumite aplicaţii pot porni acum automat când dispozitivele detectează o activitate fizică. Acest lucru funcţionează şi pentru aplicaţiile de muzică în acelaşi timp. Cea mai mare schimbare care vine la nivel de arhitectură Android Wear este disponibilitatea aplicaţiilor de sine stătătoare. Nu vei mai avea nevoie de un telefon pentru a comanda instalarea şi sincronizarea aplicaţiilor Android Wear. În cele din urmă, smartwatch-urile Android Wear vor deveni dispozitive de sine stătătoare.

  Google I/O 2016: Sistemul de operare Android N vine pe HTC 10, One A9 şi M9

  HTC a publicat în urmă cu puţin timp un tweet pe contul oficial de Twitter prin care anunţă că 3 dispozitive din portofoliul companiei vor primi update la Android N. Este vorba despre HTC 10, HTC One A9 şi HTC One M9. Când anume se va întâmpla acest lucru nu ştim pentru moment, dar vă vom ţine la curent de îndată ce vom afla.

  Google I/O 2016: Android N primeşte prima versiune beta-quality

  Astăzi la conferinţă dezvoltatorilor I/O, David Burke de la Google a anunţat prima versiune beta-quality Android N, care va fi disponibilă în curând pentru utilizatori dornici de testare. Această nouă versiune este acum disponibilă pentru Nexus 6P, Nexus 5X, Nexus 9, Nexus 6, Nexus Player, Pixel C şi dispozitivele General Mobile 4G Android One. Nu ştim încă unde va fi disponibilă versiunea Android N, dar Google spune că lansarea este programată pentru vara acestui an.

  Google I/O 2016: Apar noi informații despre project Tango

  Google are intenţia de a experimenta cu dispozitive mobile care pot recunoaște, cartografia și interpreta mediul înconjurător exact ca un om. Adică să perceapă adâncimea, să perceapă poziționarea, iar toate astea din software și hardware. Tango este o soluție avansată care folosește două camere foto pentru înregistrarea 3D a mediului ambiant, un set de senzori pentru măsurarea distanțelor față de obiectele înconjurătoare, două procesoare dedicate de imagine denumite Myriad 1 și clasicele module GPS și giroscop pentru poziționarea precisă a telefonului în spațiu. Momentan, însă, este în faza de testare.

  Google I/O 2016: Google Photos ajung la 200 de milioane de utilizatori activi lunar

  Aplicaţia este cunoscută pentru capacitatea de a recunoaşte conţinutul fotografiilor, permiţând să fie identificat nu doar faptul că în fotografie este un câine, ci că fotografia prezintă o anumită rasă de câine. Drept rezultat, Google Photos a ajuns la 200 de milioane de utilizatori activi lunar.

  Google I/O 2016: Google dezvăluie Assistant

  Google Assistant va fi disponibil pentru un număr de dispozitive diferite undeva spre finalul acestui an, aşa că utilizatorii vor putea să îl folosească acasă, pe smartphone-urile personale sau în maşină. Din demo-ul de mai jos puteţi afla mai multe despre Assistent.

  Google I/O 2016: Google anunţă Allo şi Duo

  Allo este o funcţie specială pentru aplicaţiile de mesagerie, iar Duo este contruit pentru componenta video. Desigur, vom detalia aceste 2 noi funcţii de la Google de îndată ce gigantul va oferi mai multe informaţii la un moment dat în această vară. Cert este că atât Allo, cât şi Duo, vor fi disponibile şi pe Android şi pe iOS. Ideea de bază este că poţi să îţi exprimi sentimentele fără alte artificii. Mai mult decât atât, cu Allo poţi desena o imagine cu o funcţie numită Ink.

  Google Allo oferă inclusiv suport pentru apeluri video, însă aspectul care atrage cel mai mult atenţia este noul mod „Incognito”. Similară funcţiei cu acelaşi nume prezentă în web browserul Chrome, modul „Incognito” facilitează purtarea de conversaţii private fără păstrarea unui istoric permanent în memoria dispozitivului.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.