More

  Ţara în care internetul a fost oprit pentru a nu se copia la examene

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Guvernul irakian a decis să sisteze liniile de telefonie fixă şi mobilă pentru a descuraja copiii să copieze folosind telefoanele mobile la testările naţionale. Mai exact, întreg accesul la internet a fost oprit pentru populaţia irakină pe parcursul testărilor naţionale.

  Internetul a fost oprit în Irak de 3 ori, pentru o perioadă a câte 3 ore, potrivit analiştilor de la Dyn Research, citaţi de The Guardian. Aceştia notează faptul că, perioada în care a fost sistat accesul la internet coincide cu perioada examenelor.

  Blocarea a afectat liniile fixe şi mobile de internet, iar potrivit furnizorului de servicii de internet irakian EarthLink, se pare că s-a acţionat: „Aşa cum a cerut Ministerul de Comunicaţii, accesul la serviciile de internet va fi întrerupt în Irak în timpul examenelor, de la 5 dimineaţa la 8 dimineaţa pentru toate companiile şi toate provinciile.”

  Zona Kurdistan nu a fost afectată de blocarea accesului la internet, potrivit Dyn Research, mulţumită sistemului de guvernare independent, care nu s-a supus deciziei din alte zone.

  Irak are o istorie interesantă în ceea ce priveşte oprirea accesului la internet pentru a împiedica scurgerea de informaţii. Anul trecut au fost aplicate aceleaşi tipuri de practici pe durata examenelor.

  Nu doar Irak ia astfel de măsuri drastice. Egipt a implementat tehnici asemănătoare în timpul protestelor din primăvara anului 2011, iar Uganda a blocat accesul la social media în timpul alegerilor din 2016. Alte ţări, inclusiv Iran şi China au implementat măsuri de cenzură drastice, în vreme ce Marea Britanie şi alte ţări au blocat accesul la anumite site-uri legate de piraterie.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.