More

  Cu Daydream, Google vrea ca toată lumea să ajungă să deţină un dispozitiv VR high-end

  Odată cu lansarea DayDream VR, viziunea Google devine tot mai clară şi se apropie tot mai mult de realitate.

  Ceea ce Google îşi propune cu proiectul Daydream nu este ceva ieşit din comun. Scopul companiei este de a furniza dispozitive de realitate virtuală tuturor utilizatorilor la un preţ accesibil şi într-un format mobil.

  La evenimentul de lansare a platformei Daydream, cuvântul cheie a fost „prezenţa”. Prezenţa este acel lucru care determină pe utilizator să intre cu braţele deschise în lumea virtuală. Atunci când experienţa este atât de captivantă, utilizatorul chiar are senzaţia că se află în lumea descrisă de program, de simulare.

  Din păcate, această experienţă poate fi trăită numai atunci când sunt utilizate dispozitive high-end şi platformelor de realitate virtuală care folosesc tehnologii inovative, dare care sunt şi foarte scumpe.

  Google a adoptat o altă abordare şi atacă industria realităţii virtuale din alt unghi. În loc să rivalizeze cu marii producători cum sunt Oculus Rift şi HTC Vive, vrea să construiască pe succesul proiectului Cardboard, prin intermediul unei platforme de realitate virtuală expansivă şi accesibilă, alături de specificaţii pentru dispozitive pe care atât Google, cît şi alţi producători le pot dezvolta.

  Dispozitivele „Daydream-ready” vor apărea la sfârşitul anului 2016, cu cerinţe minime hardware şi optimizări software create special pentru VR.

  Modul VR disponibil pe Android N este coloana vertebrală pentru tot ce va urma. Va oferi un mod sustenabil pentru performanţele hardware, o latenţă pentru mobil mai mică de 20 ms, algoritmi pentru monitorizarea mişcării capului şi capacitatea de redare ale apelurilor şi mesajelor în stereo, prin intermediul dispozitivului VR.

  Google a arătat cum unele aplicaţii vor funcţiona în platforma de realitate virtuală, cât şi mai multe demonstraţii ale unor jocuri care folosesc Unreal Engine 4.

  Daydream-VR-controller

  Ceea ce noi am înţeles din prezentarea Daydream VR este că Google va aduce anumite aspecte, pe care le găsim pe platformele VR high-end, pe o platformă accesibilă, unui public mainstream care utilizează dispozitive mobile.

  Practic, compania Google se adresează majorităţii publicului, care doreşte să experimenteze realitatea virtuală, dar care nu îşi permite să achiziţioneze sisteme VR-ready de 1000 de euro şi o cască VR de 700 de euro.

  În schimb, utilizatorii vor beneficia de o experienţă similară, cu un dispozitiv de realitate virtuală, care este mult mai ieftin. Mai mult, aplicaţiile Daydream vor fi disponibile direct pe magazinul Google Play.

  URMĂREȘTE-NE

  16,068FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here