More

  Parteneriatul Google – Fiat Chrysler este limitat la 100 de microbuze autonome

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Google nu are planuri să extindă parteneriatul cu Fiat Chrysler pentru a crea o maşină care se conduce singură, a declarat pentru Reuters unul dintre reprezentaţii Alphabet în decursul zilei de miercuri, afirmând că compania de tehnologie se află încă în discuţii cu alţi potenţiali parteneri.

  La începutul acestei luni, Google şi Fiat Chrysler au căzut de acord să lucreze împreună pentru a construi 100 de microbuze autonome în cea mai avansată colaborare de până acum între Silicon Valley şi un producător tradiţional de maşini. Google spune că nu împărtăşeşte proprietatea tehnologiei maşinilor autonome cu Fiat Chrysler şi că vehiculele nu vor fi scoase la vânzare.

  „Asta înseamnă doar că FCA şi Google construiesc 100 de maşini împreună”, a declarat într-un interviu directorul John Krafcik în cadrul unei conferinţe pe tema energiei care a avut loc la Washington.

  „Încă discutăm cu o mulţime de alţi producători de autoturisme”, a adăugat acesta. „Am fost foarte deschişi cu privire la ce înseamnă această tehnologie şi problemele pe care vrem să le rezolvăm împreună. Rezolvarea acestor probleme presupune mai multe parteneriate.”

  După ce a fost anunţat parteneriatul, CEO-ul Fiat Chrysler, Sergio Marchionne, că înţelegerea cu Google este limitată, dar a sugerat că alianţa ar putea evolua.

  Google nu este condiţionată de timp pentru a face disponibile publicului larg autoturismele autonome, iar până acum, testele au adunat peste 2413500 kilometri, dar lucrurile sunt abia la început.

  „Avem responsabilitatea să oferim publicului larg această tehnologie cât mai curând posibil, imediat ce avem la dispoziţie date ce spun actualul sistem funcţionează mai bine decât şoferii umani”, spune Krafcik, citând cele 33.000 de morţi anuale în trafic şi mai bine de 2.3 milioane de răniţi. „Imediat ce suntem mai bine, vom apăsa butonul şi vom pleca la drum.”

  Tot în decursul zilei de miercuri, compania Uber a publicat o serie de fotografii cu un Ford Fusion la care au fost adăugaţi senzori care pot permite conducerea autonomă. Maşina este în prezent testată în Pittsburg, potrivit datelor de pe blogul oficial Uber.

  General Motors Co a achiziţionat, de asemenea, la începutul acestei luni tehnologia pentru maşinile care se conduc singure, pentru startup-ul Cruise Automations, iar un alt startup din San Francisco, Otto, a declarat la începutul acestei săptămâni că dezvoltă un sistem pentru camioane autonome.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.