More

  Câinii o preferă pe Beyoncé în locul lui Beethoven

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Pentru a marca lansarea sistemului audio de mare putere GTK-XB7, Sony a realizat studiul “Preferințele Muzicale ale Câinilor Domestici” – un studiu științific care explorează preferințele muzicale ale câinilor de casă, care scoate la iveală faptul că aceștia preferă mai degrabă tempo-urile ridicate decât concentele clasice.

  Pe lângă acest studiu, Sony, alături de compania de producție Unit 9, a creat un videoclip în care experimentează cu sunetul și imaginile. În videoclipul ”Party Animals”, sunetul este redat prin reacțiile  animalelor cu ajutorul noului sistem audio GTK-XB7 și pe beat-ul piesei electorice dance ”Animals” a lui Martin Garrix.  Sistemul GTK-XB7 se folosește de tehnologia unică Sony EXTRA BASS™ pentru a asigura că muzica se aude și se simte mai puternic, alături de un bass profund, care definește muzica dance electronică de astăzi. Toate acestea, alături de un sistem de iluminare multi-colour în trei direcții care pulsează în ritmul muzicii creează atmosfera de festival la petrecerile de acasă.

  Studiul – Câinii o preferă pe Beyoncé în locul lui Beethoven

  Fiindcă de muzică te bucuri cel mai bine alături de cei dragi, Sony și-a pus întrebarea: Dacă ar putea alege, ce ar prefera cel mai bun prieten al omului în materie de muzică – concerte clasice și liniștite sau hit-uri energice cu un tempo ridicat? Cu ajutorul expertului în comportamentul animalelor, Dr. Anna Wilkinson, membră a Asociației pentru Studiul Comportamentului Animalelor (ASAB), alături de doctoranda Natalia Albuquerque, Sony a realizat studiul ”Preferințele Muzicale ale Câinilor Domestici”. Asociația este o societate europeană dedicată studierii comportamentului animalelor.

  Studiul relevă faptul că 62% din câini preferă noile hit-uri în detrimentul concertelor de muzică clasică, care au fost preferate de doar de 38% dintre animale. Câinilor le-au fost date 10 opțiuni între cele două genuri muzicale, iar în final aceștia au ales să petreacă mai mult timp în preajma difuzoarelor unde se aud hit-uri noi și up-beat decât în preajma celor cu muzică clasică.

  Două sisteme audio Sony GTK-XB7 au fost folosite în timpul experimentului, pentru a le pune câinilor muzică modernă sau clasică în timp ce reacțiile acestora au fost documentate și comparate. Ambele difuzoare au redat muzică – o melodie pe fiecare difuzor, acestea au fost prezentate în perechi iar locația difuzorului, precum și ordinea combinațiilor de melodii a fost aleatorie, pentru a asigura un rezultat imparțial. Stimulii au inclus cinci melodii clasice celebre ale lui Mozart și Pachelbel, precum și cinci artiști renumiți din topurile muzicale, de la Elvis Presley și Martin Garrix la Justin Bieber și Beyoncé.

  SONY_ANIMALS_3

  Când studiul a ajuns în punctul constatărilor, Dr. Anna Wilkinson a declarat: „Studiul indică o diferență interesantă în preferințele muzicale între muzica modernă și cea clasică. Atunci când li s-au oferit zece opțiuni între tipurile de muzică, câinii au ales în mod constant sistemul audio Sony GTK-XB7 la care era pusă muzică modernă și mai puțin pe cel unde era redată muzică clasică”.

  Video – ‘Party Animals’

  În 2015, știința Cymatics a fost pusă la încercare, iar în acest an, Sony duce experimentele științifice de sunet la următorul nivel, asociind sistemul audio de mare putere GTK-XB7 cu animalele de casă și reacțiile acestora la muzică.

  Pentru a da viață studiului și sistemului GTK-XB7, Sony a lucrat cu Unit 9, precum și cu specialiști pentru animale și un medic veterinar prezent la locația experimentului, pentru a crea un videoclip care a reprezentat o demonstrație de petrecere alături de sistemul GTK-XB7 prin contrast cu diferite animale de casă.

  Videoclipul include pisici, câini și iepuri la 1000 de cadre pe secundă în super slow motion, în timp ce acestea reacționează la muzică, cu fiecare capacitate a produsului accentuată printr-o serie de ”seturi” de piese. Exploziile de aer recreează presiunea acustică incredibilă a sistemului, în timp ce fundalurile se potrivesc cu lumina multicoloră a LED-urilor. Unul dintre cele mai importante momente din videoclip evidențiază tehnologia EXTRA BASS™ prin prezența unei pisici persane care se relaxează într-un sub-woofer.

  Potențialul difuzorului este de asemenea indicat prin apariția unor animalele ude și uscate, inclusiv Basset Hounds, pisici persane, Pulis Maghiar, Chouchous și iepuri dansând pe muzică.

  Alberto Ayala, Director Video și Sunet de la Sony Europe, a declarat: „XB7 înseamnă distracție; portabilitatea, presiunea de sunet, luminile și EXTRA BASS™ – toate acestea pot aduce o petrecere cu tine oriunde. Pentru a marca lansarea noilor difuzoare de mare putere, ne-am dorit să ducem distracția la următorul nivel – și ce modalitate mai bună decât de a ne invita prietenii noștri cu blană să participe la festivitate?”

  Pentru a citi raportul complet, vă rugăm să consultați Sony Music Preference în studiul Câinilor Domestici.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.