More

  Robotul ZenBo de la ASUS merge, vorbeşte şi îţi controlează casa

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Zenbo este un robot drăgut de la ASUS, disponibil la preţul de 599 de dolari. Directorul ASUS, Jonney Shih, a anunţat ceva mai diferit, dar în tendinţe, anul aceasta: un robot de casă.

  „Ambiţia noastră este să permitem utilizarea calculelor robotizate în fiecare gospodărie”, a spus acesta înainte să dezvăluie Zenbo, robotul de casă. Cu scopul de „asistenţă, divertisment şi companie”, ZenBo se adresează îndeosebi persoanelor vârstnice.

  Totuşi, cea mai interesantă funcţie a acestuia este promisiunea că robotul se va conecta atât cu dispozitivele tradiţionale, cât şi cu cele smart din casa ta: vei putea să verifici cu ajutorul unei camere conectate cine se află la uşă, iar uşa poate fi descuiată chiar de pe faţa robotului.

  ZenBo va putea fi conectat la lumini, TV, aer condiţionat, asta doar dacă vorbeşte în limbile corecte. Robotul de casă se poate deplasa independent şi poate fi manevrat prin comandă vocală.

  În plus, faţa lui ZenBo acţionează, de asemenea, ca interfaţă touchpad: vei putea lansa apeluri video, vei putea face cumpărături online, iar şi mai interesant este că vei putea face streaming video dacă este nevoie.

  Chiar dacă abia a fost lansat, ZenBo va putea la un moment dat să ofere reminde-uri vocale deţinătorilor, precum ar fi programările la medic sau indicaţiile medicale. În plus, va putea trimite mesaje de urgenţă membrilor familiei, dacă cineva cade pe podea, iar cei contactaţi vor avea chiar posibilitatea să preia controlul asupra camerei implementate în robot pentru a verifica situaţia persoanei aflate în pericol.

  Pentru copii, robotul va putea să danseze şi să citească cu voce tare poveşti din librăria virtuală. Deşi preţul de 599 de dolari este destul de scăzut pentru un robot de casă, acest lucru va ajuta cu siguranţă tot mai mulţi utilizatori să se menţină în pas nu numai cu moda, ci şi cu evoluţia.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.