Apple ar putea produce monitoare 5K cu unitate de procesare grafică inclusă

Cristian Gănescu
- 2.06.2016, 11:38 în Hardware
0

SHARES

Există informaţii potrivit cărora Apple lucrează la producerea unor display-uri 5K, cu menţiunea că acestea vor avea o unitate de procesare grafică dedicată.

Acest demers vine ca urmare al numărului mult prea mare de pixeli, care nu poate fi susţinut de o soluţie grafică integrată.

Diplay-ul Thunderbolt de la Apple, care va avea o rezoluţie 5K (5120 x 2880 pixeli) va fi prezentat, cel mai probabil, chiar în cadrul evenimentul WWDC 2016.

Apple va include o unitate de procesare grafică în Display-ul Thunderbolt pentru a putea livra acea densitate de pixeli care să ofere rezoluţia 5K.

Monitorul actual Thunderbolt de 27 inchi este deja depăşit, cu o rezoluţie de 2560×1440, la un preţ cam piperat de 999 dolari. Mai mult, monitorul Thunderbolt este şi foarte greu de găsit în magazine, ceea ce ar putea însemna că Apple epuizează stocul actual pentru a face loc noului model.

În vreme ce dispozitivele din gama de top ale Apple, cum sunt MacBook Pro şi iMac, pot susţine calitatea 5K fără mari probleme, laptopurile mai modeste nu îşi permit acest lux.

Unitatea de procesare grafică care va fi inclusă în display-ul Thunderbolt va extinde compatibilitatea pentru a funcţiona cu cât mai multe dispozitive MacBook.

Sursele care au oferit informaţiile pentru publicaţia 9to5Mac susţin că Apple lucrează şi la actualizarea sistemului de operare OS X pentru a susţine această modificare la nivel de unitate de procesare grafică.

Mai exact, actualizarea va permite comutatea de pe sistemul de procesare integrată la noua unitate de procesare grafică dedicată. Sistemul de operare şi unitatea grafică ar trebui să funcţioneze fără probleme, fără a fi nevoie de o reconfigurare totală, a întregului sistem.

Apple a mai realizat o astfel de modificare pe versiunile anterioare ale MacBook Pro, dar ar fi pentru prima oară când compania oferă unităţi de procesare grafică incluse în display.

Cu siguranţă că vom avea mai multe detalii în cadrul WWDC 2016 care va începe pe 13 iunie.

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!