More

  Facebook Messenger luptă pentru „egalitatea digitală” o nouă serie de emoji

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook a mai făcut un pas în direcţia egalităţii digitale prin lansarea noilor emoji pentru aplicaţia de mesagerie, care include acum mai multe opţiuni pentru gen şi culoarea pielii.

  Până acum, aplicaţia Messenger avea implicit emoji-uri de culoare galbenă, dar acum utilizatorii pot alege dintr-o gamă largă de „culori ale pielii„, toate aprobate de Consorţiul Unicode.

  Noile emoji reprezintă şi profesii cum ar fi poliţist, înnotător sau surfer, toate acestea fiind disponibile şi pentru genul feminin.

  Este o urmarea a ceea ce Google a propus pentru a promova mai bine femeile care lucrează pe aceste posturi sau desfăşoară asemenea activităţi.

  Emoji

  Facebook va oferi şi o serie de emoji-uri pentru cei ce nu se identifică cu niciun gen.

  Nu au fost uitaţi nici cei care sunt roşcaţi. De acum, poate fi aleas „roşu” ca opţiune de culoare a părului. Atunci când emojiurile vor fi disponibile, utilizatorii vor putea stabili opţiunea implicită a culorii părului, fără a mai fi nevoie să o aleagă de fiecare dată. Dacă nicio astfel de culoare nu este aleasă, rămâne culoarea galbenă.

  Facebook spune că noul set de emoji, care va fi disponibil la nivel mondial, nu este numai pentru a reprezenta diversitatea utilizatorilor săi, ci pentru a oferi o experienţă unitară pentru ambele platforme iOS şi Android.

  Noile emoji vor fi disponibile la nivel global începând cu data de 3 iunie.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.