More

  LG România: „Reparăm toate telefoanele cu această problemă în garanţie la service-ul nostru autorizat”

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  LG G4 a fost flagship-ul smartphone lansat de compania LG în luna mai 2015. Terminalul dispune de un design elegant cu carcasa de piele şi funcţii de top, iar mai multe detalii puteţi afla despre acesta din impresiile de la lansarea în România.

  Începând cu toamna anului trecut, tot mai mulţi utilizatori din întreaga lume au semnalat o problemă la unele dintre produsele LG G4, care părea să nu aibă rezolvare. Mai exact, este vorba despre un boot loop misterios care afectează dispozitivul.

  Din motive necunoscute, LG G4 îşi face reboot aleatoriu şi rămâne într-un boot loop cu nicio posibilitate clară de remediere. O petiţie a fost creată în acest sens pentru ca utilizatorii să primească o poziţie oficială din partea companiei LG cu privire la problema în cauză.

  Petiţia a fost creată cu menirea de a forţa LG cel puţin să recunoască problema, dar şi pentru a institui o schemă de înlocuire gratuită pentru toate modelele G4 afectate. Plângerile cu privire la această problemă au circulat pe internet încă din luna septembrie a anului trecut, iar unii furnizori au recunoscut problema ca pe „o problemă luată la cunoştinţă”.

  Când a fost descoperită problema, se credea că aceasta afectează doar primele unităţi G4 (produse înainte de octombrie 2015 şi era o problemă de hardware legată de plăcile de bază despre anumite variante). Totuşi, plângerile cu privire la boot loop-urile întâmplătoare au persistat, cu utilizatori şi furnizori afectaţi, fără vreo soluţie simplă.

  În urmă cu o săptămână, această problemă de boot loop la LG G4 ne-a fost sesizată şi în România de către un utilizator din Constanţa, care a achiziţionat smartphone-ul de la eMAG în luna octombrie 2015. Începând cu februarie 2016, inexplicabil, G4-ul acestuia şi-a făcut reboot şi a intrat într-un boot loop continuu, aşa cum putem observa din imaginile de mai jos.

  Pentru că dispozitivul se afla încă în garanţie, clientul l-a trimis la eMAG pentru verificări şi reparaţii, iar ESD-ROM, service-ul autorizat care s-a ocupat de verificarea terminalului, a decis să ridice garanţia pe motiv de „şoc mecanic”, probabil neavând la cunoştinţă faptul că problema este una ce se manifestă la nivel mondial şi că LG a hotărât să repare în garanţie toate dispozitivele G4 de acest tip.

  Pentru că Noobz a fost singura publicaţie de tehnologie din România care a tratat acest subiect, clientul eMAG, care a achiziţionat produsul G4 în toamna anului trecut de la retailer, ne-a contactat şi ne-a solicitat ajutorul. Astfel, am contactat LG România pentru a găsi o soluţie la problema de boot loop în cazul G4, iar răspunsul a venit promt: „Toate telefoanele cu această problemă se repară în garanţie la service-ul nostru autorizat.”

  Aşadar, dacă deţii un LG G4 care şi-a făcut inexplicabil reboot şi a intrat într-un boot loop continuu, iar la o primă verificare ţi se comunică faptul că problema ţine de un „şoc mecanic” ce nu poate fi acoperit de garanţie, dar ştii că dispozitivul nu a suferit niciun tip de accident, contactează fără doar şi poate service-ul autorizat al companiei LG, pentru că poate fi vorba, aşa cum am informat utilizatorii şi la începutul acestui an, de o problemă de fabricaţie, pe care LG a recunocut-o şi de care se va ocupa în cazul fiecărui client în parte.

  LG SERVICE CENTER din şoseaua Mihai Bravu nr.6, bloc P 23-24, Sector 2, Bucureşti are orar de funcţionare de luni – vineri: 9 – 18, sâmbătă: 10 – 15. De asemenea, puteţi contacta reprezentanţii service-ului la numărul de telefon +0213266063 sau prin e-mail: service@esd-rom.ro.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.