More

  Apple a anunţat iOS 10: Este cea mai complexă actualizare iOS de până acum

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Apple a prezentat, în cadrul conferinţei WWDC, viitorul sistem de operare pentru dispozitivele mobile: iOS 10.

  După prezentarea făcută de Apple, concluzia tuturor este că iOS 10 este sistemul de operare cu cele mai multe funcţii noi, pe care Apple l-a avut până în prezent.

  În primul rând, sistemul de operare iOS 10 va permite vizualizarea notificărilor prin simplul gest de a ridica smartphone-ul. Este o funcţie similară cu Active Display de la Motorola, cu excepţia că dispozitivul chiar trebuie mişcat.

  Sunt funcţii pe care dispozitivele Android le au de foarte mult timp, iar pentru utilizatorii Apple este o veste excelentă că pot avea şi ei asemenea funcţionalităţi vitale, spunem noi.

  Funcţia 3D Touch poate fi folosită pentru a interacţiona cu diferite componente, cum ar fi notificările sau chiar blocarea ecranului. Poţi purta conversaţii prin mesagerie, fără a fi nevoie să deblochezi dispozitivul, poţi vedea rezultatele sportive sau chiar o hartă cu locaţia maşinii Uber, pe care o aştepţi.

  Toate acestea sunt posibile cu ajutorul 3D Touch, care permite realizarea unor sarcini rapide, care exclude astfel un proces îndelungat, care presupunea deschiderea dispozitivului, deblocarea lui şi lansarea diferitelor aplicaţii necesare.

  O altă funcţie care este prezentă pe Android şi de care vor beneficia şi utilizatorii iOS 10 este ecranul de blocare. Tot ce trebuie să faci este să „glisezi” cu degetul spre dreapta pentru a accesa camera foto. Pentru cei care folosesc widgeturi, tot ce trebuie să facă este să gliseze spre stânga, iar widgeturile vor apărea.

  Meniul principal va primi o nouă interfaţă, mai aerisită şi curată, cu o secţiue special dedicată pentru audio.

  Siri este disponibilă şi pentru aplicaţii terţe, ceea ce înseamnă că poate executa sarcini pentru anumite aplicaţii, cum ar fi „Trimite un WeChat lui Emil”. Alte aplicaţii integrate sunt WhatsApp, Slack, Uber, Lyft, Pinterest, Square, Skype şi multe altele.

  iMessage primeşte cea mai mare actualizare pe care a avut-o vreodată, fiind similară cu Google Allo. Acum pot fi trimise linkuri web cu previzualizare, pentru imagini, video, iar emoji au acum o dimensiune mult mai mare. De asemenea, utilizatorii pot anima mesajul pentru a transmite ceea ce simt în momentul respectiv.

  Există şi o funcţie denumită „Invisible Ink” (Cerneală invizibilă) care permite ascunderea mesajelor până când sunt arhivate, pentru a garanta o securitate sporită, iar utilizatorii pot reacţiona la postări, întocmai ca pe Slack.

  La fel ca Siri, iMessage este disponibil pentru aplicaţii terţe, cu toate că este mai puţin convenţional comparativ cu Allo, de la Google, compania Apple concentrându-se foarte puţin pe boţi. În schimb, se aseamănă foarte mult cu aplicaţia Messenger de la Facebook.

  Aple a prezentat o serie întreagă de funcţii pe care iOS 10 le va avea, iar acestea sunt cele mai importante dintre ele:

  » Apple Photos, care este la fel ca Google Photos, include capacitatea de a analiza pozele şi a genera un slideshow, iar funcţia de „Amintiri” va realiza un colaj din poze mai vechi;

  »  Apple Maps a împrumutat foarte mult din Google Maps, inclusiv previzualizarea traficului în timpul navigării, cât şi informaţii despre benzinării şi popasuri, pe care le ai pe parcursul traseului;

  » Apple Music are o interfaţă mai simplă şi curată, iar acum sunt disponibile şi versuri pentru melodiile preferate;

  » Apple News a fost redesenat, iar conţinutul este extras din aplicaţii terţe. De asemenea, pot fi citite articole fără a fi necesară deblocarea dispozitivului;

  » Există o aplicaţie nouă denumită „Home„, cu ajutorul căreia pot fi controlate toate dispozitivele „HomeKit„, de la un singur dispozitiv;

  » Mesajelor vocale li se generează automat un transcript;

  » Ecranul dual este acum disponibil şi peSafari, pentru iPad;

  » La fel ca în Google Docs, pot contribui mai mulţi utilizatori pe Notes;

  » Live Photos pot fi editate şi sunt stabilizate.

  Acestea sunt numai câteva dintre funcţiile cu care Apple doreşte îmbunătăţirea experienţei utilizatorilor de iOS. Cu toate că toate acestea sunt disponibile deja de foarte mult timp pe Android, mai bine mai târziu decât niciodată.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.