More

  Chinezii interzic Apple să mai vândă 2 modele de iPhone

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Autorităţile de la Beijing au oprit vânzările de iPhone 6 şi 6 Plus de la Apple pentru că, aparent, acestea seamănă foarte mult cu dispozitivele produse de un producător mai puţin cunoscut din China.

  Potrivit Wall Street Journal, o companie care deţine designul exterior pentru un dispozitiv Android de 5.5 inchi numit 100c pretinde că iPhone 6 şi 6Plus copiază proprietatea intelectuală.

  Biroul de Proprietate Intelectuală de la Beijing aparent este de acord cu Shenzen Baili, compania care deţine designul 100c şi a dat un ordin la finalul lunii trecute.

  Apple a precizat pentru Mashable că: „iPhone 6 şi iPhone 6 Plus, iPhone 6s Plus şi iPhone SE sunt disponibilie la vânzare în china. Am primit un ordin din partea tribunalului de la Beijing luna trecută şi drept rezultat suntem în aşteptare cât timp Curtea IP de la Beijing analizează cazul.”

  Decizia curţii nu mai este deloc surprinzătoare când luăm în considerare cât de des producătorii chinezi copiază designul americat şi cât de dificil este pentru companiile americane să opereze în China.

  Se pare că 100c a fost lansat chiar după ce iPhone 6 şi 6 Plus au fost lansate în septembrie 2014.

  Decizia luată de autorităţile de la Beijing ar putea avea un impact destul de mic asupra vânzărilor iPhone (care au fost destul de instabile în China) de vreme ce ţinteşte o pereche de 2 modele lansate în urmă cu 2 ani de zile. Majoritatea retailerilor Apple vând în prezent cele mai noi modele de la Apple: iPhone 6S şi 6S Plus.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.