More

  Google deschide Centrul de Cercetare Machine Learning în Europa pentru a explora inteligenţa artificială

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Dacă mai există vreoun dubiu că inteligenţa artificială este viitorul tehnologiei, priviţi nu mai departe de Google. Gigantul online deschide un centru de cercetare special în Zurich.

  Anunţul a fost făcut de Google printr-o postare de blog, iar Grupul de Cercetare Machine Learning se va concentra, normal, pe Machine Learning, în care computerele folosesc o cantitate vastă de date pentru a se învăţa şi pentru a construi reguli despre date.

  Acest anunţ vine la 4 luni de zile după ce compania a început în mod agresiv să procure tehnologii machine learning, 3 luni după ce Inteligenţa Artificială de la Google a bătut unul dintre cei mai mari jucători de Go din lume şi la doar câteva luni după ce Google a vorbit mai multe despre apropierea de Inteligenţa Artificială în timpul conferinţei anuale a dezvoltatorilor Google I/O.

  În timpul I/O, Google a dezvăluit Google Assistant, un asistent digital vocal conceput pentru a concura cu Cortana de la Microsoft, Siri de la Apple şi Alexa de la Amazon. La acea vreme, CEO-ul Google, Sundar Pichai, a spus că: „Capacitatea noastră de a face înţelegere conversaţională este mult mai avansată decât pot face alţi asistenţi.”

  Acum, crearea unui centru de cercetare dedicat machine learning este de asemenea un semnal pentru competitori precum Facebook, care face în acelaşi timp investiţii majore în Inteligenţa Artificială.

  De e a ales Google Zurich şi nu Mountain View, California? În postarea de blog, compania precizează că zona este casa multora dintre universităţile tehnice cele mai bune din lume, notând faptul că: „Ne dorim o colaborare cu toate cercetările informatice excelente care sunt realizate în regiune.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.