More

  De ce este bine să congelezi ouăle, nu doar să le ţii la frigider

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  De ce crezi că în supermarket-urile din Statele Unite ale Americii găseşti ouăle la secţiunea de congelate, dar în Europa acestea sunt găsite pe rafturile de lângă făină şi zahăr sau lângă lactate?

  Totul ţine de prevenţia contaminării. Atât Statele Unite, cât şi Europa, au în jur de 100.000 de persoane care se îmbolnăvesc de salmonella anual, iar oficialii care se ocupă de siguranţa mâncării fac eforturi majore să reducă pe cât de mult posibil acest număr.

  Salmonela poate invada ouăle în 2 moduri: infectând ovarele găinii, care la rândul său contaminează gălbenuşurile şi contaminarea de la fecalele găinilor, care pot sta nespălate pe ouă şi pot pătrunde în interior o dată ce oul este crăpat. De aceea, producătorii sunt obligaţi să spele ouăle înainte să le livreze în magazine. Practic, aceste lucruri sunt deja realizate de ţări precum Statele Unite ale Americii.

  Totuşi, atunci când ouăle sunt spălate, cuticula care păstrează bacteriile departe este îndepărtată. Acest lucru înseamnă că, o dată ce ouăle sunt spălate, producătorii trebuie să se asigure că acestea nu vor fi contaminate în viitor. Congelarea este unul dintre aceşti paşi şi este o modalitate grozavă să ţii micoorganismele precum salmonella la distanţă sau să eviţi multiplicarea lor.

  Când ţări precum cele din Europa nu spală ouăle, consumatorii sunt supuşi unor riscuri extrem de mari, aşa cum aţi aflat din rândurile de mai sus. Unele ţări europene au ales chiar să vaccineze găinile împotriva bacteriei salmonela, dar aici deja intervine discuţia legată de otrăvirea mâncării.

  Ce părere ai despre modul în care sunt comercializate ouăle în Europa, respectiv România? Crezi că ar trebui să se schimbe ceva? Lasă-ne opinia ta în secţiunea de comentarii de mai jos!

  Sursa: Curiosity.com

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here