More

  Cum a fost prima noastră vizită la Therme Bucureşti

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Am vizitat Therme Bucureşti pentru prima dată după 6 luni de la deschidere. Cum a fost experienţa în cel mai mare SPA balneo din România o să vă povestesc în rândurile ce urmează.

  Locuiesc în Bucureşti, la o distanţă de aproximativ 30 de minute de Baloteşti, locul unde este amplasat complexul termal ce are o capacitate de 4,000 de persoane, împărţit în 3 zone. Mi-am imaginat că dacă plec împreună cu familia în jur de 10:30 de acasă, la cel târziu 11:30 pot să mă relaxez deja într-o baie de bulbuci. M-am cam înşelat, pentru că totul ţine şi de traficul pe care îl întâmpinăm în drumul spre distracţie, ca de altfel şi de cozile de la intrarea în centru.

  DUMINICA, COZILE LA THERME BUCUREŞTI SUNT MULT PREA MARI

  Odată ajunsă la Therme Bucureşti, baia de mulţime de la intrare mi-a dat o oarecare stare de agitaţie, iar dacă este să luăm în calcul şi valul de umiditate care te izbeşte încă de la primul pas în incintă, cred că fiecare îşi poate imagina cum m-am simţit.

  Am stat aproximativ 15 minute la coadă pentru a prelua brăţările, ca mai apoi să ne putem îndrepta spre vestiare. Discuţia cu angajata de la casa de marcat a fost una plăcută, deşi nu am primit de la ea chiar tot ce ne doream. Deşi părea obosită ca după o noapte de petrecut la nuntă (coafura o dădea de gol), aceasta a reuşit să ne explice cu zâmbetul de buze de ce avem/nu avem voie să facem unele lucruri.

  20160717_114006

  COPIII AU ACCES NUMAI ÎN ZONA GALAXY

  Aşa cum bine ştim încă de la deschiderea centrului Therme, există 3 zone în care poţi intra dacă eşti adult, dar numai în una dacă eşti copil până în 16 ani. Cea mică, deşi este mai înaltă decât mine, a împlinit doar 12 ani, aşa că deşi am plecat 5 persoane de acasă, la faţa locului am fost nevoite să ne împărţim care încotro pentru a împăca şi capra şi varza.

  THERME BUCUREŞTI ESTE SUPRAPOPULAT ÎN WEEKEND

  Am fost clientul Therme cu numărul 1241, dar cu siguranţă, capacitatea de 4,000 de persoane a fost cu mult depăşită, pentru că nu mai existau şezlonguri disponibile şi locuri la masaj încă de la orele 10:00 ale dimineţii, iar cozile inclusiv la toaletă presupuneau cel puţin 10 minute de stat.

  Nu doar eu am fost nemulţumită de acest aspect, ci şi multe alte persoane din jurul meu. Este drept, fiecare are dreptul la distracţie şi parcă te doare inima să întorci de la uşă un grup de persoane care a venit la tine „acasă” să se relaxeze, dar oare e corect să nu fie trataţi toţi clienţii în mod egal? Dacă vorbim despre o capacitate de 4,000 de locuri, de ce Therme Bucureşti nu se limitează la aceastea, indiferent că vorbim despre zile din timpul săptămânii sau zile de weekend?

  20160717_143058

  PERSONALUL THERME ESTE DEPĂŞIT DE SITUAŢIE, DAR MÂNCARE ESTE FOARTE BUNĂ

  Când capacitatea maximă de persoane este depăşită, până şi personalul de la Therme Bucureşti este depăşit. Cel puţin asta s-a văzut clar la restaurant, unde cozile depăşeau ordinul sutelor de persoane, iar la servire se aflau doar 10 angajaţi destul de slab pregătiţi în ceea ce priveşte servirea comenzilor şi comunicarea cu clientul. Nu este deloc plăcut să îţi fie extrem de foame şi să fii trimis de la o casă la alta, pentru că personalul nu face faţă comenzilor. Mai mult decât atât, când crezi că l-ai prins pe Dumnezeu de picioare, cum te-ai simţi dacă în faţa ta s-ar aşeza o persoană din afara rândului pentru a comanda, în timp ce vânzătoarea se uită mirată la tine şi dând din umeri ca şi când nu ar avea ce să îţi facă?

  Trecând peste servirea destul de slabă, mâncarea a fost foarte gustoasă şi accesibilă ca preţ, fie că vorbim de fel principal sau desert. Noi am luat masa la restaurantul de lângă Zona Galaxy şi am consumat pui la rotisor, creveţi, cartofi smiley, cartofi prăjiţi, salată de vară, suc de portocale, apă plată şi o gogoaşă cu ciocolată, iar preţul final a fost de puţin peste 80 lei.

  Desigur, nici la debarasatul meselor Therme Bucureşti nu stă prea bine, fetele de la curăţenie fiind gata-gata să îţi pună resturile de mâncare în tavă din neatenţie. Nici măcar nu aş putea să le găsesc vinovate, pentru că se vedea clar că sunt depăşite de capacitatea de muncă la care sunt supuse. Gândiţi-vă că la o nuntă, există cel puţin un ospătar la o masă de 10 persoane, ei bine la Therme Bucureşti erau 3 ospătari la peste 300 de persoane.

  20160717_143049

  TOBOGANELE DIN ZONA GALAXY TE VOR READUCE LA THERME

  Deşi experienţa pe toboganele indoor din Zona Galaxy a fost senzaţională sau cum spune cea mică: „parcă visez şi acum”, cozile extrem de lungi de la fiecare tobogan în parte şi suprapopularea piscinelor au fost destul de neplăcute. Dacă ar fi să fac o socoteală, din cele 4,5 ore achiziţionate la Therme Bucureşti, cred că am reuşit să mă distrez în total aproximativ 2 ore şi jumătate (o oră am petrecut-o la masă, o oră şi jumătate la cozi).

  20160717_144126

  Am trecut rapid şi prin celelalte două zone, Elysium şi The Palm, dar fiind prea multă lume nu am avut loc nici la spaţiul de relaxare din piscina mare, nici în jacuzzi sau pe şezlonguri. Singurele locuri libere în care chiar nu te deranja nimeni şi nimic erau saunele, dar cum nu oricine suportă astfel de experienţe, un procent destul de mic din cei prezenţi duminică la Therme au fost mulţumiţi pe deplin. Ca să apuci un ciclu pe zona de masaj din picină, trebuia să urmăreşti poate şi câteva zeci de minute persoanele care stăteau la rând, ca în cele din urmă să prinzi un loc. De curiozitate, la un moment dat am împărţit un astfel de loc cu un puşti de vreo 10 ani, care a fost destul de prietenos.

  20160717_144009

  În piscinele exterioare a fost destul de plăcut, pentru că deşi afară stătea să plouă, apa era caldă. În schimb, acelaşi inconvenient ca peste tot, mult prea multe persoane în jurul tău, lucru ce nu îţi permitea să înoţi sau să faci liniştit pluta.

  BRĂŢĂRILE NU ÎŢI OFERĂ DOAR ACCES, CI ŞI SIGURANŢĂ

  Partea cea mai interesantă şi de apreciat la Therme Bucureşti mi s-a părut plata şi accesul în zonele din complex cu ajutorul brăţării primite la intrare. Astfel, nu mai trebuie să porţi după tine portofelul cu bani sau lucrurile personale. Le poţi închide pe toate în vestiar, iar ori de câte ori ai nevoie de ceva, deschizi şi închizi uşa cu o simplă atingere de brăţară, mai ales pentru că vestiarele sunt destul de aproape de fiecare zonă.

  20160717_144340

  După 4,5 ore la Therme Bucureşti, mi-au rămas în minte în mod deosebit toboganele. Nu aş putea să stabilesc o ordine a lor, pentru că toate mi-au plăcut în diferite moduri. Unele mi-au pus respiraţia pe stop, altele mi-au făcut inima să bată „ca la prima întâlnire”, ba chiar m-au făcut să mă simt efectiv ca „picată din cer”. Chiar dacă la prima vizită la Therme Bucureşti nu am fost mulţumită din multe puncte de vedere, cu siguranţă voi mai vizita această locaţie, dar voi ţine minte să vin în timpul săptămânii, poate nu va mai fi la fel de aglomerat.

  20160717_143358

  Preţurile şi regulamentul sunt disponibile pe site-ul Therme Bucureşti. Pe noi, vizita de 4,5 ore la centru SPA ne-a costat 640 lei/5 persoane, aşa că dacă vreţi să mergeţi cu familia aici, stabiliţi-vă din timp bugetul. Dacă aveţi opinii, sugestii sau comentarii cu privire la experienţele voastre la Therme Bucureşti, nu ezitaţi să le lăsaţi în secţiunea de comentarii de mai jos!

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.