More

  Qualcomm riscă o amendă de 900 milioane de dolari

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Producătorul Qualcomm riscă o amendă usturătoare în valoare de 900 de milioane de dolari pentru practici de piaţă neloiale.

  Qualcomm ar putea fi sancţionată de către Comisia pentru Comerţ Echitabil din Coreea de Sud. Potrivit agenţiei guvernamentale, ca urmare a unei investigaţii pe o durată de 17 luni, Qualcomm a încălcat regulile de comerţ echitabil prin abuzuri din poziţia de lider al pieţei.

  Qualcomm ar fi perceput taxe de licenţiere exorbitante producătorilor de dispozitive, luând în calcul preţul cu ridicata şi nu modelul procesorului cu care este echipat dispozitivul.

  Qualcomm a primit taxe din redevenţe de la producătorii de dispozitive mobile pe baza unor tarife fixe, pornind de la preţul dispozitivului mobil„, a declarat un oficial al Comisiei pentru Comerţ Echitabil. „Qualcomm ar fi trebuit să primească acele redevenţe pe baza costului procesorului cu care este echipat dispozitivul mobil„.

  Qualcomm primeşte 1,27 miliarde de dolari anual din redevenţe de la producătorii de dispozitive mobile din Coreea de Sud, producători între care se numără Samsung şi LG, piaţa din Coreea de Sud reprezentând 16% din totalul cotei de piaţă deţinută de Qualcomm.

  Pe de altă parte, Qualcomm spune că a ajutat companiile producătoare să devină foarte populare pe piaţă datorită procesoarelor cu care au echipat dispozitivele.

  Fie că aceste fapte sunt adevărate sau nu, Comisia pentru un Comerţ Echitabil din Coreea ar putea amenda compania cu aproape 1 miliard de dolari, membri comisiei fiind hotărâţi să închidă acest caz până la finalul acestui an. Ar fi cea mai mare amendă pe care Comisia a aplicat-o unei companii.

  Qualcomm a mai fost amendată, în 2015, cu suma de 975 de milioane de dolari, de către Comisia Naţională de Reformă şi Dezvoltare din China, pentru abuzul din poziţia de lider de piaţă ca urmare a unor costuri şi redevenţe exorbitante pentru licenţiere. Ca urmare, Qualcomm a modificat practicile de licenţiere, compania revizuind acordurile de patentare.

  La rândul său, Qualcomm a depus o plângere împotriva Meizu, acuzând compania chinezească de utilizare a tehnologiei sale fără a deţine o licenţă adecvată. Cazul este în desfăşurare.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.