More

  Android Nougat nu va porni dispozitivul dacă sitemul de operare este corupt

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Funcţionalitatea cu care vine Android N este foarte bună pentru securitate, dar crează alte probleme pentru utilizatori.

  Încă de la lansare sistemului de operare Android Kit Kat, sistemul de operare verifica procesul de pornire, scanând fişierele rădăcină pentru a se asigura că nu există malware care operează fără a fi detectat.

  Cu toate acestea, acest sistem nu a făcut mai mult decât să informeze utilizatorul cu privire la potenţialele probleme detectate. Acest lucru se va schimba odată cu lansarea noului sistem de operare Android N.

  Google spune că va oferi o putere mai mare sistemului de verificare a dispozitivului la pornire. Dacă sistemul de operare este corupt, Android fie va porni sistemul într-un mod care oferă control limitat, fie nu va mai porni deloc. Această funcţionalitate va fi disponibilă numai pentru dispozitivele care sunt livrate cu sistemul de operare Android N.

  Pentru utilizatori, este o funcţionalitate extrem de utilă, eliminând posibilitatea ca dispozitivul să fie un „focar” de viruşi. Google previne asupra faptului că această funcţionalitate ar putea avea şi unele hibe.

  Este posibil ca utilizatorii să observe erori care au legătură cu fişierele corupte, de vreme ce sistemul de verificare taie accesul la anumite blocuri de date, acestea putând declanşa un comportament neobişnuit al sistemului de operare. Mai mult, acets lucru va face mai dificil instalarea unor firmware personalizate.

  Google spune că orice dispozitiv cu un bootloader blocat va utiliza această funcţionalitate pentru a verifica dacă au fost făcute modificări.

  Cu toate acestea, gama Nexus nu va fi afectată de modificări, la fel şi alte dispozitive al căror bootloader sunt deblocate implicit.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.