More

  Sony lansează seria de televizoare 4K HDR BRAVIA Z

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Tehnologia TV de generație următoare, care redă conținutul așa cum au intenționat creatorii, aducând lumea reală în propria sufragerie.

  Sony lansează seria de televizoare 4K HDR BRAVIA ZD9, următoarea generație în materie de tehnologie privind calitatea imaginii pentru televizoare, care poate reproduce un negru mai intens, un alb mai strălucitor și culori naturale. Noua gamă Z devine astfel piesa de rezistență a gamei premium de televizoare Sony cu tehnologie 4K HDR, care include modelele premiate XD93 și XD940. Noua abreviere „Z” reprezintă un important pas înainte în materie de tehnologie de display. Tehnologia 4K High Dynamic Range (HDR) oferă un contrast puternic și culori mai clare, naturale și redă conținutul așa cum l-au înregistrat creatorii lui.

  100_ZD9_Z9D_front_screenfill_floorstand

  Noua gamă de televizoare BRAVIA ZD9 cu 4K HDR dispune de noul procesor de imagine 4K „X1™ Extreme” și de tehnologia de iluminare Backlight Master Drive™, pentru a obține un contrast superior și o paletă de culori extrem de exacte. Acesta oferă o experiență vizuală și mai impresionantă, imaginile fiind redate pe ecran cu mai multă profunzime, cu o textură fină și în culori mult mai naturale față de versiunea anterioară.

  Noul procesor de imagine 4K X1 Extreme a fost dezvoltat pentru a oferi experiența vizuală supremă în format 4K HDR. În plus, acesta poate procesa cu 40% mai multe imagini în timp real comparativ cu procesorul 4K X1™. De asemenea, încorporează trei tehnologii noi – remasterizare HDR bazată pe obiecte, procesare dublă de baze de date și Super Bit Mapping™ 4K HDR – aducând astfel conținutul 4K HDR la un nou nivel.

  Prin analizarea imaginilor din fiecare scenă și corectarea culorilor și a contrastului fiecărui obiect în mod individual, tehnologia de remasterizare bazată pe obiect poate reproduce în detaliu textura imaginilor. Această tehnologie îmbunătățește calitatea conținutului standard HD până aproape de calitatea 4K HDR.

  100_ZD9_Z9D_front_screenfill_desktop

  În plus, procesorul 4K HDR X1 Extreme dispune de o bază de date exclusivă Sony pentru reducerea zgomotului. Căutând prin mii de tipare de imagine, sistemul de procesare a bazei de date elimină zgomotul nedorit și îmbunătățește calitatea fiecărei imagini până la claritate 4K.

  Tehnologia Super Bit Mapping 4K HDR creează o imagine rafinată, naturală. Cu puternicul sistem de procesare a semnalului pe 14 biți, dispersează benzile de culoare pe 8 biți (FHD) sau pe 10 biți (4K), amplificând gradația echivalentă pe 14 biți cu de 64 de ori mai multe niveluri de culoare. Tehnologia permite redarea fidelă a  chipurilor, a apusurilor de soare și altor zone cu gradații subtile de culoare.

  Cu ajutorul celor trei tehnologii, procesorul X1 Extreme reproduce o gamă largă de conținut la o calitate 4K HDR.

  În plus, noua gamă ZD9 de televizoare BRAVIA 4K HDR este echipată cu tehnologia de iluminare Backlight Master Drive, pe care Sony a prezentat-o sub formă de prototip la CES 2016. Backlight Master Drive este o tehnologie care oferă un control mai precis al iluminării, furnizând în același timp luminozitate și contrast mai mari pentru a capta adevăratul potențial al 4K HDR. Tehnologia Backlight Master Drive combină o structură densă LED cu un algoritm de iluminare foarte precis și un design optic unic.

  Anterior, reglarea locală a luminii era controlată în zone compuse din mai multe LED-uri. În combinație cu cel mai recent algoritm de iluminare exactă, controlul LED discret al Backlight Master Drive este capabil să regleze individual fiecare LED. Acest algoritm inovator oferă o precizie totală și un contrast și realism fără precedent.

  Structura optică unică, proiectată cu un fascicul LED calibrat grupează lumina LED emisă într-un loc și concentrează zona de acțiune mai precis pentru a afișa un contrast mai mare. Acest lucru reduce, de asemenea, difuziunea luminii și efectul de flare, care pot fi observate pe alte televizoare din gama LED.

  01_100_ZD9_Z9D_A

  Experiența de vizionare nu se limitează doar la ecran. ZD9 dispune de un design creat pentru o experiență optimă. Privit din față, televizorul emană rafinament, cu o ramă neagră  care le permite utilizatorilor să se bucure de puterea uimitoare a 4K HDR. În spate, cablurile sunt ascunse, dispozitivul oferind un aspect elegant din orice unghi.

  Gama de televizoare BRAVIA ZD9 4K HDR funcționează, de asemenea, pe platforma Android TV™ cu interfață Sony. De la transmisiuni TV în direct la servicii video pe internet, noua interfață a barei ”Content bar” include funcția avansată de navigare prin conținut și funcția de căutare vocală. Noua bară ”Content bar” include o funcție de filtrare a categoriilor (disponibilitatea depinde de regiune). În loc să selecteze un program dintr-un grup de canale, utilizatorii pot alege foarte ușor din categoria preferată, cum ar fi sport, muzică sau știri.

  Gama ZD9 de televizoare BRAVIA 4K HDR (modelele cu diagonale de 65, 75 și 100 de inchi)

  – compatibile cu tehnologia 4K HDR; primesc și procesează semnalul video standard cu un contrast mai mare și culori vibrante prin intermediul serviciilor video online, porturi HDMI și USB.

  – dispun de noul procesor 4K HDR X1™ Extreme, pentru a îmbunătăți claritatea, precizia culorilor și contrastul materialelor video HD, 4K și 4K HDR. Încorporează trei tehnologii noi – remasterizare HDR bazată pe obiecte, procesare dublă de baze de date și Super Bit Mapping™ 4K HDR.

  – prezintă tehnologia Backlight Master Drive™ cu o structură densă LED, un algoritm de iluminare foarte precis care grupează lumina LED emisă într-un singur loc și restrânge zona de acțiune pentru a afișa un contrast ridicat.

  – include X-tended Dynamic Range™ PRO pentru a produce un contrast mai bun, prin echilibrarea precisă a fluxului luminos pe ecran, reducând luminozitatea în unele zone și amplificând-o în altele. Redă un nivel de luminozitate de trei ori mai mare decât al unui televizor standard LED și îmbunătățește orice sursă până aproape de calitatea HDR.

  – include display-ul TRILUMINOS™, care permite afișarea unei palete de culori clare și strălucitoare.

  – utilizează tehnologia 4K X-Reality™ PRO pentru a produce detalii impresionante.

  – soluție de management al cablurilor pentru montare pe masă.

  – modelul cu diagonala de 100 inch include stativ de podea/de masă. Modelele cu diagonala de 75 inch/65 inch includ doar stativ de masă.

  – Platforma Android TV™ oferă acces la o gamă variată de conținut precum filme, muzică, fotografii, jocuri și aplicații. Funcția de căutare vocală poate fi utilizată, chiar şi în limba română, pentru a găsi conținutul dorit, a pune întrebări și a controla televizorul. Cu aplicația Google Cast™ poți trimite simplu conținut din smartphone sau tabletă direct pe ecranul televizorului. De asemenea, accesul la Google Play™ vă permite să utilizați aplicațiile de pe smartphone sau tabletă direct de pe TV.

  – interfața barei Content Bar de la Sony vă permite să navigați prin conținut rapid și intuitiv, fără să a intrerupe vizionarea TV.

  Noua gamă ZD9 de televizoare Sony BRAVIA 4K HDR va fi disponibilă în Europa din 2016. Prețurile variază în funcție de țări și retaileri.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.