More

  Huawei prezintă datele financiare din prima jumătate a anului 2016

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Huawei Consumer Business Group a anunțat astăzi rezultatele sale financiare pentru prima jumătate a anului 2016: veniturile înregistrate din vânzări în această perioadă au crescut cu 41%, în comparație cu același interval al anului precedent, ajungând la 77,4 miliarde de yuani chinezești.

  Livrările de smartphone-uri au ajuns la 60,56 milioane de unități, ceea ce reprezintă o creștere de 25%, în comparație cu primul semestru al lui 2015. Potrivit IDC, livrările globale de smartphone-uri în prima jumătate a lui 2016 au crescut cu doar 3,1%, astfel că ascensiunea Huawei a depășit în mod semnificativ evoluția pieței.

  “Am observat o creștere rapidă atât în piețe în care se vând în mod tradițional modele high-end, precum Europa, cât și în piețe în plină dezvoltare precum Africa de Nord, Asia Centrală & America Latină.” a declarat Richard Yu, CEO-ul Huawei Consumer Business Group.

  “Am continuat să ne menținem creșterea chiar și în cazul unor piețe extrem de competitive, ceea ce arată că angajamentul Huawei pe termen lung de a inova și de a anticipa trendurile este o strategie care dă roade.” a completat acesta.

  Creșteri mai mari pe plan extern, în comparație cu cele din țara de proveniență

  În prima jumătate a lui 2016, Huawei Consumer Business Group și-a optimizat structura veniturilor, iar creșterea pe piețele externe este de 1,6 ori mai rapidă decât cea internă, din China.

  Potrivit datelor GFK, până la finalul lunii mai 2016, cota de piață Huawei la nivel global, pe piața de smartphone-uri, a ajuns la 11,4%. Pe piața smartphone-urilor cu valori cuprinse între 500-600 dolari, cota de piață Huawei a crescut cu 10%.

  Rezultate surprinzătoare s-au înregistrat cu precădere pe piețele din Europa, iar pătrunderea pe piața produselor high-end a fost una de succes. Astfel, potrivit datelor GFK, cota de piață a Huawei a ajuns la peste 15% în unele țări din Europa. În plus, în China, Huawei continuă să fie liderul de piață, cu o cotă de 18,6%, potrivit raportului GFK din luna iunie.

  Huawei se concentrează pe inovații și parteneriate cheie

  Produsele vârf de gamă Huawei, precum P9, Mate 8 și MateBook, au fost bine primite de către consumatorii din întreaga lume, astfel că vânzările modelului Mate 8 au crescut cu 65% în comparație cu cele ale lui Mate7, în aceeași perioadă a lui 2015. Mai mult, 4,5 milioane de unități de P9 și P9 Plus au fost deja vândute, iar numărul dispozitivelor vândute la nivel internațional a crescut cu 120%, în comparație cu vânzările P8 în aceeași perioadă a lui 2015.

  Huawei Consumer Business Group continuă să își păstreze angajamentul său strategic, de a aduce produsele sale cât mai aproape de consumatorii din întreaga lume, astfel că, în luna mai 2016, existau aproximativ 35.000 magazine la nivel mondial care comercializau produse Huawei, ceea ce reprezintă o creștere cu 116% a numărului acestora, în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent.

  În același timp, brandul a continuat să se apropie de consumatori prin parteneriate strategice în domenii cheie precum sportul, moda sau divertismentul. În plus, colaborările cu alte companii de top din industrii diferite, precum Leica, Swarovski, Harman Kardon, Audi, Google, Microsoft și Intel, le-au oferit consumatorilor șansa de a se bucura de inovații avansate.

  Efortul depus de companie este recunoscut de consumatori și în ceea ce privește percepția de brand, astfel că Huawei a urcat cu 20 poziții, ocupând locul 50 anul acesta, în Topul BrandZTM 100 cele mai valoroase branduri la nivel global.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.