More

  „Facebook a devenit complet anti utilizatori”: Nu îţi mai permite să blochezi reclamele

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Facebook a găsit o modalitate prin care să se asigure că tot mai mulţi utilizatori vor vedea reclamele din poveştile pe care au plăcerea să le admire şi să le distribuie. Gigantul va face o serie de modificări în codul HTML pentru ca reclamele să nu mai poată fi distinse de conţinutul organic.

  Facebook spune că aceasta nu este doar o modalitate prin care va bate ad-blockerii, ci promite să îţi ofere mai mult control asupra conţinutului pe care agenţii de publicitate îl plătesc pentru ca tu să îl poţi vedea.

  Este vorba de o schimbare de ordin tehnic. Inginerii Facebook schimbă modul în care Facebook distribuie reclame pentru ca uneltele pentru ad-blocking să întâmpine dificultăţi în diferenţierea între reclame şi alt conţinut pe care îl vezi pe reţeaua de socializare.

  De fapt, ad-blockerii scanează codul HTML de conţinut pentru a depista dacă acesta este organic sau conţinut sponsorizat. Aşadar, soluţia Facebook este de a interpreta acele linii astfel încât ad-blockerii să nu mai poată să facă diferenţa între postările plătite şi conţinutul organic.

  Adblock Plus, cea mai mare companie care are ca principal obiect de activitate blocarea reclamelor, a scris într-un post pe blog că: „Ei bine, se pare că Facebook tocmai a devenit complet anti utilizatori”, criticând vehement mişcarea Facebook şi considerând-o o încălcare flagrantă a dreptului de libertate online.

  Începând de astăzi, toti utilizatorii de desktop vor vedea un anunţ în News Feed care explică faptul că, deşi ad-blockerele nu vor mai funcţiona, aceştia pot folosi Ad Preferences pentru a bloca reclame ale anumitor business-uri.

  Ce părere ai cu privire la aceste schimbări? Crezi că această strategie va determina tot mai mulţi utilizatori să renunţe la Facebook sau reclamele sunt pur şi simplu preţul pe care utilizatorii ar trebui să îl plătească pentru a avea acces la conţinut gratuit? Lasă-ne opinia ta în secţiunea de comentarii de mai jos!

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.