More

  80% dintre dispozitivele Android sunt vulnerabile la atacurile hackerilor

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  O majoritate covârşitoare a dispozitivelor Android sunt vulnerabile în faţa hackerilor, care deturna datele web ale dispozitivelor, dar şi manipularea aplicaţiilor.

  BUG-ul, care a fost descoperit în prima versiune 3.6 kernel a sistemului de operare Linux, permite atacatorilor să deconecteze dispozitivul de la servere, dar şi de la anumite aplicaţii.

  Acest BUG poate fi exploatat pentru a spiona traficul necriptat sau poate infecta pachetele de date cu un program de tip malware.

  Problema de securitate, care a fost semnalată de firma Lookout într-o postare pe blogul companiei, este cu atât mai îngrijorătoare cu cât se regăseşte în versiunile de la Android KitKat 4.4 până la cele mai recente.

  Practic, asta înseamnă că 80% din toate dispozitivele Android, respectiv 1,4 miliarde dintre ele, sunt vulnerabile şi pot fi afectate de atacurile hackerilor.

  După cum spuneam, hackerii pot exploata vulnerabilitatea interceptând toate datele, fără a fi nevoie de compromiterea reţelei de comunicaţii. Vestea bună este că un asemenea atac nu este foarte uşor de realizat.

  Compania Google a declarat că experţii săi lucrează deja la remedierea acestei probleme, iar cât de curând va exista o actualizare de securitate.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.