More

  NASA vrea să captureze un asteroid şi va accepta propuneri pentru diferite aspecte ale misiunii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Dacă nu aţi aflat încă, NASA şi-a propus să captureze un asteroid, să îl tragă spre orbita dintre Pământ şi Lună şi apoi să trimită oameni pentru a aduna cât mai multe mostre.

  Deşi pare un scenariu din filmele cu astronauţi, aceasta este de fapt realitatea. Agenţia tocmai a anunţat că plănuieşte să solicite ajutorul companiilor aerospaţiale pentru a duce la bun sfârşit această misiune. Sub nou proiect Asteroid Redirect Mission Umbrella for Partnerships (ARM-UP) Broad Agency Announcement (BAA), NASA va accepta propuneri pentru diferite aspecte ale misiunii.

  Misiunea de capturare a asteroidului de către NASA va avea două stadii. Primul este stadiul robotic pentru lansare în 2021 care va trimite un vehicul fără atronaut în el pentru a trage asteroidul în spaţiul dintre Pământ şi Lună. În cea de-a doua fază programată pentru 2028, NASA plănuieşte să trimită o echipă la bordul navei Orion pentru a culege probe de pe asteroid.

  Începând cu septembrie, agenţia NASA va accepta propuneri din partea agenţiilor private pentru misiune, precum oferirea de instrumente stiinţifice pentru la bordul zborului robotizat. Va accepta, de asemenea, aplicaţii din partea membrilor pentru echipe de investigare care vor oferi expertiza lor tehnică pentru proiect pentru următorii 3 până la 5 ani.

  În final, NASA va analiza propunerile venite din partea companiilor care doresc să ia parte la faza de echipaj pentru misiune şi de la cei care doresc acces la asteroid după ce astronauţii termină să îl examineze.

  Agenţia nu a explicat exact de ce deschide ARM pentru corporaţiile spaţiale, dar Spaceref notează că stadiul proiectului robotic costă până la 1.25 – 1.4 miliarde de dolari. Aceasta este o problemă mare, dat fiind că guvernul a precizat deja clar că nu doreşte să cheltuiască bani pentru misiune. Mai multe detalii despre proiect vom afla cel mai probabil în data de 14 septembrie, când NASA va susţine un eveniment numit forumul pentru comunitatea virtuală.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.