More

  Uber pierde cel puţin 1.2 miliarde de dolari în prima jumătate a anului 2016

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  După ce a comunicat profit în Statele Unite la începutul acestui an, compania de ride-sharing Uber se pare că pierde cel puţin 1.2 miliarde de dolari în prima jumătate a anului 2016.

  Gigantul de ride-sharing Uber Technologies Inc. nu este o companie publică, dar la fiecare 3 luni de zile, zeci de acţionari intră într-o conferinţă pentru a auzi ultimele detalii despre performanţa afacerii de la şeful de finanţe Guatam Gupta.

  Vineri, Gupta le-a spus investitorilor că Uber a înregistrat pierderi extrem de mari în al doilea trimestru. Acest lucru s-a întâmplat chiar şi în SUA, unde Uber a comunicat profit în timpul primului trimestru.

  În primul trimestru al acestui an, Uber a pierdut aproximativ 520 de milioane înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amenzi, potrivit surselor apropiate problemei. În al doilea trimestru pierderile au crescut semnificativ la 750 milioane de dolari, inclusiv o cădere de 100 de milioane de dolari în SUA, tot potrivit aceloraşi surse. Acest lucru înseamnă că Uber pierde în prima jumătate a anului 2016 aproximativ 1.27 miliarde de dolari.

  Subvenţiile pentru conducătorii Uber sunt responsabile pentru majoritatea pierderilor companiei la nivel global, le-a comunicat Gupta investitorilor, potrivit surselor. Pe de altă parte, un reprezentant Uber a refuzat să comenteze.

  „Nu vei găsi prea multe companii de tehnologie care ar putea pierde atât de mulţi bani, atât de rapid”, a scris Aswatch Damodaran, un profesor de afaceri la New York University cu privire la Uber pe blogul personal. „Pentru ca o afacere privată să crească atât de mult capital cât a reuşit să piardă Uber.”

  „Sunt destul de rare cazurile în care companiile pierd sume mari de bani pe măsură ce încearcă să construiască pieţe semnificative şi se luptă pentru market share”, spune Joe Grundfest, profesor de lege şi afaceri la Stanford. „Provocarea interesantă pentru aceştia este să schimbe cursul pentru a deveni profitabilă.”

  „Uber are aproximativ 8 miliarde de dolari în bancă și va primi în curând 1 miliard de dolari în numerar de la Didi, potrivit unei persoane familiară cu problema. Uber are, de asemenea, acces la o linie de credit de 2 miliarde de dolari și un împrumut de 1,2 miliarde de dolari.”

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.