More

  Ai un laptop? Iată ce trebuie să eviţi. Sfaturi de la OnLaptop.ro

  În timp ce există câteva lucruri pe care ar trebui să le faceţi atunci când aveţi un laptop, sunt, de asemenea, şi lucruri de evitat. Ne vom referi la o parte din acestea în continuare.

  » Nu lăsaţi alte persoane să se joace pe laptopul dumneavoastră. Sigur, este posibil să aveţi un laptop de familie şi atunci acest lucru este de înţeles. Dar, ideea de bază este să nu lăsaţi pe nimeni să se joace pe laptopul pe care lucraţi de obicei, acolo unde aveţi fişiere importante. Dumneavoastră ar trebui să fiţi singura persoana care foloseşte acest laptop, mai ales dacă discutăm despre un laptop profesional utilizat pentru lucru.

  Dacă lăsaţi o altă persoană să se joace pe laptopul dumneavoastră, practic îi oferiţi controlul asupra a tot ce se află acolo. Dacă acea persoană intră pe un site compromiţător şi ia un virus, dumneavoastră va trebui să rezolvaţi această problemă. În plus, o astfel de persoană ar putea să vă şteargă în mod accidental un fişier care este foarte important. Când folosiţi un laptop pentru lucru este esenţial să nu oferiţi control asupra sa de către oricine.

  » Tot legat de ideea anterioară, vrem să subliniem că este important să nu vă lasaţi laptopul defect pe mâna unui amic amator de service. Lucrul acesta este cu atât mai important, cu cât este vorba despre un laptop de serviciu care conţine fişiere şi date esenţiale. Ştim că, uneori amicii amatori pot face o treabă bună, dar din dorinţa de a încerca să repare ceva ce pare simplu la prima vedere, uneori există riscul ca ei să efectueze operaţiuni care nu sunt deloc benefice pentru laptop. Din contra. Îl pot strica mai tare. De aceea, dacă aveţi o problemă (chiar şi una minoră la prima vedere) cu un laptop de serviciu, este indicat să vă adresaţi unui service de reparaţii unde există specialişti profesionişti care ştiu perfect ce trebuie să facă pentru a formula un diagnostic corect şi ulterior o soluţie optimă.

  » Când călătoriţi, nu lăsaţi laptopul nesupravegheat. Sustragerea laptopurilor a devenit o problemă majoră în lumea modernă tehnologică în care trăim. Uneori, laptopurile sunt pur şi simplu pierdute, uitate în avion sau într-un taxi. De fiecare dată când călătoriţi, asiguraţi-vă că aveţi laptopul aproape de dumneavoastră. Chiar dacă sunteţi tentat să-l lăsati pentru o clipă din mână într-un aeroport ca să vă relaxaţi puţin în timp ce aşteptaţi, nu faceţi acest lucru. Fiţi în permanenţă cu ochii pe el.

  » Nu instalaţi nimic de la o persoană pe care nu o cunoaşteţi. Nu puneţi niciodată un stick usb în laptopul dumneavoastră doar pentru că vă roaga o persoană străina într-o gară sau într-o staţie de metrou. Dacă primiţi un fişier sau ceva de instalat de la o persoană pe care nu o cunoaşteţi, nu deschideţi emailul sau fişierul. Ştergeţi-l! Nu faceţi nimic altceva cu el. Chiar dacă veţi crede că acel fişier este inofensiv, el poate să provoace probleme pe partea de soft. Dacă primiţi un fişier pe care vi se cere să-l instalţi, consultaţi-vă întotdeauna cu altcineva înainte de a-l instala. Sau pur şi simplu ştergeţi-l. În cazul în care se dovedeşte că era un fişier de care aveaţi nevoie, îl veţi putea obţine din nou. Garantat! La fel, nu deschideţi ataşamentele dintr-un email dacă nu cunoaşteţi expeditorul.

  logo-onlaptop

  » Nu vă legaţi de fişierele de Windows sau de registri. Acesta sunt mult prea importante şi nu vreţi să riscaţi să stricaţi ceva. Nu sunt făcute să fie amestecate, cu excepţia cazului în care chiar ştii ce faci. Poate vă gândiţi că nimeni nu umblă în fişierele de Windows mai ales dacă nu au cunostinţă despre rolul lor. Dar nu e aşa. Oamenii sunt curioşi, fără să-şi dea seama ajung în această „zonă” periculoasă. Există persoane care încearcă să „organizeze” folderul Windows, iar mai apoi nu-şi dau seama de ce laptopul nu funcţionează ca înainte. Prin urmare, lăsţti această zonă a fişierelor Windows în seama specialiştilor în service laptopuri.

  » Dacă aveţi o problemă cu laptopul şi nu ştiţi ce să faceţi, nu pierdeţi timpul, ci cereţi ajutor. Cereţi ajutor din partea unui prieten care se pricepe la laptopuri şi calculatoare sau cereţi ajutorul profesioniştilor de la www.onlaptop.ro, firmă de reparaţii laptopuri din Bucureşti OnLaptop. Este mai înţelept să procedaţi în acest mod. Dar cel mai important, dacă nu ştiţi sigur ce trebuie să faceţi, nu încercaţi să vă reparaţi laptopul pe baza unor presupuneri. Asta pentru că există riscul să provocaţi mai multe probleme decât aţi avut iniţial şi s-ar putea ca la final reparaţia să fie mai costisitoare şi mai consumatoare de timp.

  În cele din urmă, se pare că toţi ne dorim acelaşi lucru – un laptop care să ruleze rapid şi excelent pentru ce avem nevoie, oricând şi oriunde. Dacă încercaţi să fiţi cât de cât prudent cu laptopul dumneavoastră, cu sigurantă veţi reuşi să aveţi la dispoziţie întotdeauna un laptop bine instalat, bine configurat şi perfect pentru orice sarcina.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here