More

  iPhone 7 sau iPhone 6s: Design, display, cameră, specificaţii, software şi baterie

  iPhone 7 şi iPhone 7 Plus s-au lansat oficial în data de 7 septembrie, iar la scurt timp după evenimentul susţinut de Apple în San Francisco, operatorii de telefonie mobilă şi retailerii din întreaga lumea au pregătit oferte care mai de care mai atractive pentru utilizatori.

  Întrebarea multora dintre noi este: Care sunt motivele pentru care ar trebui să renunţ la iPhone 6s, pentru a face upgrade la iPhone 7 sau iPhone 7 Plus?

  Design iPhone 7 vs iPhone 6s

  iPhone 6s nu a primit o schimbare majoră de design comparativ cu iPhone 6, deşi trebuie să recunoaştem că carcasa din aluminiu nu mai este atât de alunecoasă, semn că sunt şanse mult mai puţine ca telefonul să îţi cadă din mână. iPhone 7 este fără doar şi poate un rafinament clar la designul deja existent. Am putea să îl numim de fapt un iPhone 6s-S. Deşi antena este aproape de nevăzut, iar dispozitivul primeşte şi o variantă de culoare Jet Black, din punct de vedere al aspectului vizual, telefonul seamănă foarte mult cu predecesorul.

  iPhone 7 şi iPhone 7 Plus s-au lansat: Preţ, disponibilitate şi specificaţii

  Există totuşi o serie de schimbări cheie. iPhone 7 vine cu rezistenţă la praf şi apă, certificare IP67, speakerele sunt acum stereo şi nu mai există mufa jack de 3.5 mm, deşi primeşti un adaptor Lightning pentru telefoanele existente, dar nu vei putea să îţi încarci dispozitivul în timp îl încarci. Butonul Home a fost reconstruit: este în stare solidă, force-sensitive şi vine cu o serie de funcţii pe care pe iPhone 6s nu le găsim.

  Display iPhone 7 vs iPhone 6s

  Display-ul iPhone 6s este IPS LCD cu diagonala de 4.7 inchi şi oferă 1334×720 pixeli la 326ppi, dar păleşte în faţa display-urilor AMOLED utilizate de rivalii Android. Display iPhone 7 seamănă identic cu cel al iPhone 6s. Apple a îmbunătăţit luminozitatea display-ului cu 25%, deşi nu a renunţat la IPS LCD. Versiunea de display de pe iPhone 7 este ceva mai drăguţă decât cea de pe predecesor, dar încă mai are de recuperat dacă este să luăm în calcul display-urile folosite pe flagship-urile Android lansate anul acesta.

  Camera iPhone 7 vs iPhone 6s

  iPhone 6s are o cameră de 12 MP, f/2.2 cu detecţie autofocus, dar nu are stabilizator optic al imagini, care a fost rezervat pentru 6s Plus. Acesta oferă video 2160p la 30 fps, iar camera frontală de 5 MP este capabilă de 1080p la 30 fps.

  Din păcate, modulul de cameră duală este limitat la iPhone 7 Plus, dar chiar şi camera iPhone 7 a primit o serie de îmbunătăţiri. În primul rând, primeşte stabilizator optic de imagine, iar deschiderea a fost îmbunătăţită la f/1.8 pentru performanţe mai bune în condiţii de lumină scăzută. Au fost implementate noi lentile, un senzor mai rapid şi camera frontală este de 7 MP în loc de 5 MP. Apple nu a oferit încă detalii cu privire la specificaţiile video, dar stabilizarea se extinde la Live Photos şi cel mai probabil va funcţiona, de asemenea, şi pe video.

  Specificaţii şi software iPhone 7 vs iPhone 6s

  Apple îşi concepe propriul procesor. În cazul iPhone 6s avem A9, 2 GB de RAM şi opţiunea de a alege între 16, 64 sau 128 GB spaţiu de memorie şi nu este adăugat card microSD. Pentru iPhone 7, spaţiul variază între 32, 128 sau 256 GB, iar dacă vrei să optezi pentru culoarea neagră, aceasta este limitată la 128 sau 256 GB. iPhone 7 primeşte procesorul A10, aşa cum era de aşteptat. Potrivit Apple, A10 oferă performanţe cu 40% mai bune decât A9 de pe iPhone 6s.

  LANSARE iPhone 7: Tot ce trebuie să ştii de la eveniment

  iPhone 6s s-a lansat cu iOS 9, dar va primi upgrade la iOS 10 în câteva săptămânii, în timp ce iPhone 7 vine cu iOS 10 de la lansare.

  Baterie iPhone 7 vs iPhone 6s

  Bateria iPhone 6s este de doar 1,715 mAh, iar Apple sugerează că oferă o autonomie de 240 de ore în standby, 14 de ore pentru vorbire şi 50 de ore pentru muzică. Apple nu a furnizat informaţii legate de noua baterie, dar spune că iPhone 7 va primi acceaşi durată de viaţă ca cea oferită de iPhone 6s plus, a cărui baterie este semnificativ mai mare. Apple mai precizează că trebuie să ne aşteptăm la cu două ore mai multă energie pe iPhone 7, decât pe iPhone 6s Plus.

  iPhone 7 este într-adevăr un telefon bun, dar un upgrade de la iPhone 6s poate nu este cea mai inspirată decizie, mai ales dacă este să luăm în considerare preţul, care pare să fie unul destul de neprietenos şi piperat. Totuşi, decizia îţi aparţine, iar dacă vrei să achiziţionezi iPhone 7 în România, vezi ofertele operatorilor şi retailerilor noştri.

  Preţuri iPhone 7 şi iPhone 7 Plus în România.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here