More

  Un licean a spart serverele unui operator pentru a avea acces nelimitat la date 4G

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Jacob Ajit, un licean din Virginia, este, de asemenea, un hacker care a descoperit o portiţă prin care să obţină acces la reţeaua de date LTE de la T-Mobile, complet gratuit.

  „Într-o vineri seară, stăteam pur şi simplu, prefăcându-mă că sunt în regulă că nu am absolut nimic de făcut”, a scris acesta în postarea publicată pe Medium. „Aveam o cartelă prepaid SIM de la TMobile într-un telefon, fără niciun serviciu activ, aşa că am venit cu o provocare distractivă: aş putea cumva să obţin acces la internet fără un plan de date?”

  Se pare că, a reuşit! Ajit a descoperit că T-Mobile permite dispozitivelor conectate la reţeaua LTE acces la unele website-uri şi servere fără un cont anume. Acest acces gratuit se extinde la aplicaţia Speedtest a Ookla, prin care te poţi conecta la cel mai apropiat server pentru a testa vitezele de încărcare şi descărcare ale telefonului. Ookla este deţinut de Ziff Davis, compania care deţine şi publicaţia online PCMag.

  Prin conectarea la cel mai apropiat server, Ajit a reuşit să păcălească T-Mobile că datele pe care le-a accesat veneau de la Speedtest, când în realitate a spart o conexiune pentru a obţine acces gratuit la internet.

  „Pur şi simplu, acum am acces gratuit la date prin reţeaua TMobile fără să avem încheiat niciun fel de contract formal sau modalitate de plată”, scrie acesta. Tânărul a mai precizat că, în teorie, ar fi foarte uşor ca T-Mobile să îşi dea seama dacă cineva se conectează ilegal la reţeaua sa. Tot ce trebuie să facă este să limiteze accesul la serverele pentru lista publică Speedtest. Sunt sute de servere, totuşi, şi cel mai probabil mai sunt sute de alte site-uri şi aplicaţii prin care cei care nu au contract cu T-Mobile pot să obţină acces gratuit la internet ori de câte ori vor.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.