More

  Microsoft nu va mai fi principalul furnizor de soluţii tehnologice în Rusia

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Microsoft este pe cale de a pierde supremaţia, c furnizor de soluţii tehnologice, pe piaţa din Rusia, după ce Vladimir Putin a îndemnat instituţiile de stat şi antreprenorii să renunţe la soluţiile oferite de companiile străine.

  Moscova, capitala Rusiei, ar urma ca în perioada următoare să renunţe treptat la soluţiile tehnologice, oferite de companiile străine.

  Cea mai afectat de această măsură ar fi compania Microsoft. Produsele Microsoft vor fi înlocuite cu soluţii oferite de companiile locale, ruseşti.

  Instituţiile şi antreprenorii vor începe ciclul prin înlocuirea serviciilor Microsoft Exchange şi Outlook cu soluţii de email dezvoltate de compania de stat Rostelecom PJSC, potrivit unei informaţii publicate de Bloomberg. Noua soluţie „autohtonă” va ajunge să fie instalată pe aproape 600.000 de calculatoare.

  Se ia în considerare renunţarea şi la sistemul de operare Windows şi Office, dar reprezentanţii instituţiilor de stat încă sunt în căutare de alternative.

  Vladimir Putin a militat pentru independenţa tehnologică a Rusiei, după ce corporaţiilor americane li s-a impus să renunţe la afacerile cu instituţii ruseşti după anexarea Crimeei, care a avut loc în 2014.

  Pentru a completa tabloul şi a încuraja acest demers, Rusia va mări taxele pentru companiile de tehnologie, care funcţionează pe teritoriul rusesc.

  Această mişcare este în acord cu legile pe care Guvernul le-a adoptat în ultimii ani, pentru a menţine o supraveghere eficientă a infrastructurii tehnologice. În 2014, autorităţile au început să solicite datele personale ale utilizatorilor, de pe serverele găzduite în Rusia.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.