More

  Viitoarele telefoane Samsung ar putea avea display-uri hidrofobe

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Samsung deţine în prezent dispozitivele smartphone cu cele mai noi tehnologii ale display-ului, iar asta reiese din smartphone-urile lansate de gigantul sud-coreean începând cu anul 2015, care vin cu display-uri curbate QHD AMOLED.

  Totuşi, compania nu se opreşte aici şi are de gând, se pare, să surprindă şi mai mult. Samsung a achiziţionat o licenţă exclusivă pentru tehnologia filmului transparent superhidrofob.

  Tehnologia filmului superhidrofob reprezintă, pe scurt, o „îmbrăcăminte transparentă concepută să îmbrace display-ul”, care ajută la respingerea apei şi previne ca praful şi murdăria să se lipească de ecran.

  O suprafaţă superhidrofobă are un unghi de contact cu picăturile de apă de 150 de grade sau mai mult. Cu această tehnologie, practic apa va sări de pe display, luând cu ea murdăria şi praful, ceea ce înseamnă, de asemenea, mai puţine amprente şi scame.

  Tehnologia superhidrofobă este concepută prin depozitarea unui film de sticlă subţire pe o suprafaţă de sticlă, iar apoi sticla este încinsă pentru ca suprafaţa să fie transformată în două compoziţii de materiale.

  Acest proces este urmat de un proces de acoperire selectivă pentru a produce o reţea 3D poroasă de sticlă cu conţinut ridicat de silice, care oferă învelişului aceste proprietăţi. Samsung va trebui să integreze acest proces în linia de producţie înainte să poată produce orice display-uri pentru smartphone. Poate că este prea devreme să vorbim de această tehnologie pentru Galaxy S8, dar cel mai probabil va fi pregătită la timp pentru S9.

  Îmbrăcămintea poate fi aplicată pe mai multe suprafeţe din sticlă, aşa încât Samsung ar putea să o folosească pentru smartphone-uri, tablete, smartwatch-uri sau pe aproape orice alt tip de ecran. Desigur, flagship-urile Galaxy lansate de Samsung anul acesta sunt toate rezistente la apă, certificare IP68 , astfel că această nouă tehnologie pare a fi mai mult decât potrivită pentru următoarele flagship-uri pe care gigantul sud-coreean le va lansa.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.