More

  Ultilizatorii români au parte de viteze medii reale pentru download date mai bune decât în 2015

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Utilizatorii români se bucură de viteze mai mari de download date comparativ cu anii precedenţi. Potrivit ultimelor rapoarte ANCOM, realizate în urma analizelor înregistrate pe Netograf.ro, românii au parte de viteze medii reale pentru download date Internet mobil mai mari decât în 2015 cu 8.5 Mbps.

  În prima jumătate a anului 2016, utilizatorii români au experimentat la nivel național viteze medii reale de 27,72 Mbps pentru download date Internet mobil, din care: 25,79 Mbps pentru conexiunile de tip indoor și 36,38 Mbps pentru conexiunile de tip outdoor, informează Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM), în urma analizei obţinute pe Netograf.ro.

  De asemenea, vitezele medii pentru download date internet fix au fost de 75,07 Mbps (114,46 Mbps pentru conexiunile prin fir și 46,05 Mbps pentru conexiunile de tip wireless).

  Comparativ, Raportul ANCOM privind calitatea serviciului de acces la Internet pentru anul 2015 arată că utilizatorii din România au experimentat, anul trecut, la nivel național, viteze medii de 19,22 Mbps download date Internet mobil și 53,22 Mbps download date Internet fix.

  Statisticile pentru internet fix și mobil au fost generate de Netograf.ro pe baza unui număr de peste 120.000 de teste efectuate de utilizatori în primul semestru al anului 2016, dintre care aproximativ 97.000 au fost validate și utilizate în procesul de generare a statisticilor oficiale.

  ANCOM realizează trimestrial, prin intermediul aplicației Netograf.ro, statistici privind calitatea serviciului de Internet fix și mobil în România, printre care și vitezele medii de descărcare a datelor, așa cum au fost acestea experimentate de fiecare utilizator care a folosit aplicația pentru măsurători, separate în funcție de operator.

  Netograf.ro este aplicația de monitorizare și evaluare a calității serviciului de acces la internet, dezvoltată de ANCOM pentru a le oferi utilizatorilor din România un instrument independent (nu depinde de serverele puse la dispoziție de furnizori și/sau de amplasarea acestora), obiectiv (prezintă calitatea serviciului de acces la internet așa cum este ea experimentată de utilizatori, aceasta măsurându-se în raport cu un punct unic pentru toți utilizatorii de servicii de acces la internet din România) și gratuit.

  Aplicația este ușor de utilizat și oferă rezultate imediate și corecte. Un test durează aproximativ 30 de secunde, iar rezultatele obținute pot fi analizate și comparate în contextul statisticilor publicate trimestrial, prin accesarea butonului ‘Informații suplimentare’, imediat după efectuarea testului.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.