More

  Samsung achiziţionează, Viv Labs Inc., un dezvoltator major de inteligenţă artificială

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Gigantul de tehnologie Samsung Electronics Co Ltd a anunţat marţi că achiziţionează devoltatorul platformei de inteligenţă artificială american, Viv Labs Inc, o firmă condusă de un co-creator al Siri Inc, programul de asistenţă vocală de la Apple.

  Samsung spune într-un comunicat că plănuieşte să integreze platforma de inteligenţă artificială, numită Viv, în smartphone-urile Galaxy şi să extindă serviciile de asistenţă vocală la gadgeturile pentru acasă şi dispozitivele wearable.

  Termenii financiari nu au fost dezvăluiţi. Alphabet Inc (Google) este cunoscut ca fiind liderul în inteligenţă artificială, dar alţii, inclusiv Amazon.com, Apple şi Microsoft, au lansat, de asemenea, oferte care includ asistenţi digitali alimentaţi vocal.

  Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, speră să îşi diferenţieze dispozitivele de restul telefoanelor de pe piaţă, integrând inteligenţa artificială.

  „Viv aduce o tehnologie unicat care ne permite să avem un sistem deschis în care orice serviciu terţ şi furnizorii de conţinut pot adăuga serviciile în interfaţa noastră”, a declarat pentru Reuters Rhee In-jung, vice-preşedinte executiv Samsung.

  Executivul spune că Samsung trebuie să „revoluţioneze cu adevărat” modul în care operează dispozitivele, îndreptându-se spre utilizarea vocii în detrimentul unei simple atingeri. „Nu putem inova folosind doar tehnologia in-house”, mai spune Rhee.

  Co-creatorul Siri şi directorul executiv Viv, Dag Kittlaus, şi alţi top manageri din firmă vor continua să conducă independent afacerea în urma achiziţiei.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.