More

  Cele 4 milioane de smartphone-uri Galaxy Note 7 ar putea face rău planetei

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  După decizia Samsung de a retrage de pe piaţă phablet-urile Galaxy Note 7, nimeni nu s-a întrebat ce va face compania cu toate aceste dispozitive, cum le va distruge, iar acum ONG-ul Greenpeace trage un semnal de alarmă.

  Potrivit organizaţiei nonguvernamentale, este important ca terminalele Galaxy Note 7 retrase de pe piaţă să fie distruse într-o manieră sigură, care să nu afecteze mediul înconjurător.

  Dacă telefoanele ajung la un depozit de deşeuri sau sunt arse, acestea emană chimicale toxice în aer. Metalele utilizate în telefoanele Note 7, precum tungsten, cobalt, argint şi aur, ar trebui, potrivit specialiştilor, să fie reciclate.

  Jude Lee de la Greenpeace Asia de Est a declarat pentru publicaţia online Mashable că cea mai sigură modalitate de distrugere a acestor telefoane este să fie recuperate mineralele reutilizabile şi metalele din dispozitive, iar compania să se asigure că plasticul este reciclat corespunzător.

  Samsung ar putea, de asemenea, să vină cu un program de reciclare pentru dispozitive”, mai spune Lee. Din păcate, specialistul Greenpeace nu a putut să numească o companie de tehnologie care reciclează dispozitivele corespunzător.

  Potrivit United Nations Environment Programme (UNEP), pieţele de reciclare în ţările dezvoltatoare precum China, India, Pakistan, Vietnam şi Filipine, se ocupă de reciclarea a doar 80% dintre produsele electronice neutilizabile. Acolo, muncitorii ard produsele de tehnologie în grădină, provocând astfel emisii care sunt dăunătoare pentru oameni şi mediul înconjurător.

  Environmental Science and Technology precizează că locuitorii oraşului Guiyu din China se ocupă de reciclarea unor cantităţi mari de electronice, iar majoritatea copiilor din această zonă dau semne de probleme respiratorii.

  „Recunoaştem grijile cu privire la distrugerea Galaxy Note 7 şi analizăm în prezent posibile opţiuni care pot minimiza impactul asupra mediului în urma retragerii produselor de pe piaţă, în conformitate cu regulile de mediu locale”, a declarat Samsung Electronics Co. Ltd. pentru Mashable ca răspuns la problema ridicată de Greenpeace.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.