More

  Samsung dă din lac în puţ: Cea mai slabă cotă de piaţă şi cea mai mare scădere a vânzărilor

  Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, cu siguranţă nu este deloc fericit de performanţa înregistrată în cel de-a treilea trimestru al anului 2016.

  Potrivit unui raport lansat recent de Gartner, gigantul sud-coreean rămâne pe primul loc când vine vorba de vânzări, pentru că a reuşit să vândă 71.7 milioane de smartphone-uri consumatorilor în cel de-al treilea trimestru financiar din 2016.

  Totuşi, compania a experimentat cea mai mare scădere a cotei de piaţă de la un an la altul din istorie, de la 23.6% la 19.2%. Între timp, vânzările au scăzut cu 14.2% în comparaţie cu cel de-a treilea trimestru al anului 2015, din nou cea mai mare scădere din istoria companiei.

  Dezastrul Galaxy Note 7 este doar unul dintre motivele pentru care Samsung a avut parte de un trimestru cu performanţe atât de slabe. În plus, se pare că, tot mai mulţi consumatori încep să se orienteze către raportul calitate-preţ când caută un nou smartphone şi se întorc exponenţial către producătorii de smartphone-uri din China, Huawei fiind un exemplu foarte puternic, urmat de Oppo, Xiaomi şi alţii.

  Apple, cel de-a doilea mare producător de smartphone-uri din lume a experimentat, de asemenea, o scădere a cotei de piaţă, de la 13% în cel de-al treilea trimestru al anului 2015 la 11,5% în trimestrul al treilea 2016.

  Ce părere ai, Samsung va reuşi să îndrepte lucrurile în următorul trimestru financiar sau vânzările vor continua să scadă?

  Divizia Telekom Samsung România a primit şi ea o bulină neagră din partea clienţilor după ce, în urmă cu trei zile, şeful Diviziei Telecom Samsung România a dat o declaraţie nefericită cu privire la necesitatea tabletelor în şcolile din România, poziţionându-le pe acestea mai presus de problema toaletelor din curtea şcolii. Ulterior, Cristian Cojocaru şi-a retras declaraţia, dar nu suficient de repede cât să nu creeze o adevărată furtună de nemulţumiri atât în mass-media, cât şi în social media. Întreaga poveste chiar aici.

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,897AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here