More

  STUDIU: 80% dintre studenţi nu pot face diferenţa între o reclamă şi o ştire

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Zilele acestea a apărut un studiu al celor de la Stanford care spune că mai bine de 80% dintre studenţi nu au reuşit să facă diferenţa între o ştire şi un conţinut sponsorizat.

  Această statistică îmi aminteşte de perioada în care eram în facultate şi învăţam definiţia ştirii, iar niciunul dintre studenţii aflaţi în sala de curs nu am ştiut să facem diferenţa între conţinutul plătit şi ştire. Treptat, lucrurile au devenit clare pentru noi, dar nu şi pentru ceilalţi consumatori de ştiri din mediul online sau TV.

  La câţiva ani buni de la acea întâmplare, un studiu arată că problema persistă nu doar la noi în ţară, ci şi în Occident, şi cel puţin studenţii sunt foarte uşor de tras pe sfoară prin intermediul canalelor social media.

  „Mulţi oameni presupun că, deoarece tinerii sunt fluenţi în medii sociale, ei sunt la fel de receptivi cu privire la ceea ce găsesc acolo”, a declarat Sam Wineburg, autorul care a condus cercetarea. „Lucrarea noastră arată exact contrariul.”

  Aşadar, dacă studenţilor şi utilizatorilor social media în general le este greu să facă diferenţa între conţinutul plătit şi ştire, care sunt şansele să ştie să facă diferenţa între o ştire falsă şi una reală?

  Studiul este extrem de interesant şi chiar o să vă dea de gândit dacă aveţi timpul necesar să îl parcurgeţi. Stăm în faţa unei probleme care poate afecta cu adevărat soarta fiecăruia dintre noi.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.