More

  HTC a vândut mai mult de 140.000 de dispozitive VR Vive

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  HTC a început să ia precomenzi pentru dispozitivul de realitate virtuală Vive VR în data de 1 martie, iar în primele 10 minute deja 15.000 de unităţi fuseseră rezervate. Asta s-ar traduce în 12 milioane de dolari în comenzi.

  Dispozitivul s-a lansat oficial în data de 5 aprilie, iar de atunci se pare că au fost vândute nici mai mult nici mai puţin de 140.000 de unităţi, potrivit lui Chialin Chang, preşedintele Diviziei de smartphone-uri de la HTC. Acesta a dezvăluit cifrele în cadrul unei conferinţe audio/video dintre investitori şi HTC. De ce a apărut informaţia atât de târziu în presă? Ei bine, stenogramele apelului tocmai au fost făcute publice.

  Chang a adăugat că fiecare HTC Vive vândut aduce profit companiei. În timpul apelului, Chang s-a adresat cu privire la zvon spunând că cifrele reale ale vânzărilor sunt şi mai mari. Cât de mari, HTC nu spune, iar acest lucru îngreunează decizia dezvoltatorilor cu privire la posibilitatea de a aprofunda dispozitivul VR.

  „HTC a continuat să impulsioneze puternic atât întreaga piaţă de consum, cât şi de întreprindere, în timp ce magazinul ce prezintă conţinut de realitate virtuală Viveport, lansat la sfârşitul lunii septembrie, îşi propune să aducă acţiunea non-divergentă a experienţei de realitate virtuală deţinătorilor Vive.”, a declarat Chialin Chang.

  Un dispozitiv de realitate virtuală Vive costă aproximativ 800 de dolari. Dacă fiecare unitate este vândută la acest preţ, compania produce 112 milioane de dolari numai din vânzarea acestora. În ianuarie anul acesta, co-fondatorul şi CEO-ul HTC Cher Wang a declarat că HTC îşi mută atenţia de pe smartphone-uri pentru a se concentra pe VR.

  În data de 14 aprilie, HTC a lansat cel mai bun smartphone produs de companie până acum, HTC 10, dar faptul că nu i s-a acordat suficientă atenţie a dus la un succes la un nivel destul de mic în pieţele din Statele Unite şi de peste ocean. Drept rezultat, compania a continuat să prezinte cifre pe minus pentru fiecare trimestru, deşi pierderea este la un nivel mult mai mic.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.