Samsung Galaxy S8 primeşte procesorul Qualcomm Snapdragon 835

Mădălina Gănescu
- 24.11.2016, 21:45 în Smart
0

SHARES

Samsung şi Qualcomm au anunţat deja următorul procesor care va fi prezent pe majoritatea smartphone-urilor puternice de anul viitor. Este vorba despre Snapdragon 835.

Totuşi, în afara faptului că este creat folosind procesul de 10nm FinFET de la Samsung şi alte câteva detalii, companiile nu au dezvăluit aspectele importante cu privire la procesor.

Ei bine, se pare că un document scăpat în presa din China arată specificaţiile Snapdragon 835. Potrivit acestuia, noul procesor de la Qualcomm va suporta 8 nuclee în loc de 4, aşa că Snapdragon 835 va fi de fapt un procesor octa-core spre deosebire de Snapdragon 820/821.

O nouă unitate de procesare grafică va fi parte din procesorul Snapdragon 835, fiind vorba despre Adreno 540. În plus, SoC se presupune că va suporta tehnologia UFS 2.1, următoarea generaţie a Universal Flash Storage. Versiunea Universal Flash Storage 2.1 a fost confirmată să ofere îmbunătăţiri majore în comparaţie cu versiunile anterioare şi se presupune că va oferi date de securitate prin utilizarea criptografiei inline dintre SoC şi dispozitivul de stocare UFS.

Documentul mai menţionează că Snapdragon 835 va fi disponibil la nivel comercial începând cu primul trimestru al anului 2017 şi că Galaxy S8 de la Samsung ar putea fi primul dintre dispozitivele mobile care vor funcţiona cu noul procesor de la Qualcomm.

În document mai este menţionat faptul că Qualcomm va mai anunţa în cel de-al doilea trimestru din 2017 un alt procesor, Snapdragon 660. Acesta va veni, de asemenea cu 8 nuclee, împreună cu Adreno 512 GPU şi suport UFS 2.1. Totuşi, Snapdragon 660 va fi produs folosind procesul de 14 nm, nu cel de 10nm.

Document Qualcomm Snapdragon 835

snapdragon-835

Abonează-te la YouTube Noobz | Urmărește-ne pe Instagram | Dă like la Facebook Noobz
YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!