More

  Samsung s-ar putea împărţi în două companii

  URMĂREȘTE-NE

  16,065FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  13,030AbonațiAbonați-vă

  Luna trecută, firma de administrare a fondurilor cu sediul în Statele Unite, Elliott Management, a propus gigantului de tehnologie sud-coreean Samsung Electronics, compania numărul 1 în topul producătorilor de smartphone-uri din lume, să se împartă în două companii.

  Elliott Management spune că, Samsung ar trebui să se împartă într-o companie pentru scopuri de proprietate şi una de operare. Acest lucru ar simplifica structura complexă a corporaţiei şi în acelaşi timp ar aduce beneficii mari organizaţionale şi de taxe.

  Impactul ar fi unul benefic şi asupra stocului Samsung, spune Elliot Management. De asemenea, firma de administrare a fondurilor este de părere că Samsung Electronics, care este condusă în prezent de familia Lee, ar trebui să fie listată la bursa de valori Nasdaq şi să crească revenirea capitalului acţionarilor.

  Acest lucru înseamnă plata a 26 miliarde de dolari în dividente speciale şi angajarea să se întoarcă minimum 75% din fluxul liber de numerar investitorilor săi. În plus, compania ar trebui să numească, de asemenea, câţiva directori independenţi în consiliu.

  Potrivit unui raport al Seoul Economic Daily, Samsung va emite în curând un răspuns oficial la această propunere. Board-ul de directori Samsung se va întâlni mâine pentru a discuta pe marginea detaliilor şi ar trebui să anunţe o decizie în aceeaşi zi.

  Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu exactitate, vor reveni cu detalii când Samsung va lansa comunicatul oficial pe marginea subiectului.

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.