QuickMobile atacă Huawei România şi ceartă clienţii pe Facebook

Mădălina Gănescu
- 9.12.2016, 0:30 în Online
0

SHARES

Cum te-ai simţi în calitate de client, dacă într-o zi ai trece pragul unui magazin, ai adresa o întrebare, iar angajatul de după tejghea ar începe să te certe şi să te pună la punct pentru că îndrăzneşti prea mult?

Ei bine, cam o astfel de atitudine este folosită de retailerul online QuickMobile pe Facebook, unde nu doar că sunt certaţi clienţii care îşi spun punctul de vedere sau adresează întrebări, ci sunt atacate branduri mari de telefoane din România şi chiar publicaţii online de tehnologie.

Nu este pentru prima dată când QuickMobile este criticat pentru limbajul de lemn folosit în comunicarea cu utilizatorii de tehnologie şi  cu presa din România sau clienţii. Există numeroşi clienţi care s-au declarat nemulţumiţi de retailerul online de-a lungul timpului, cât şi de service-ul autorizat al companiei. Să ne aducem aminte chiar şi momentul în care QuickMobile a pus jurnaliştii să plătească telefoanele care au fost zgâriate după review (teste, verificări).

Dar să trecem la lucruri cu adevărat serioase. Mai exact, la o simplă plimbare pe pagina de Facebook a QuickMobile, utilizatorii de tehnologie au posibilitatea să dea peste un limbaj de lemn, multe greşeli gramaticale, un reprezentant QuickMobile care ceartă orice potenţial cumpărător care îndrăzneşte să pună întrebări sau să vină cu argumente pentru a susţine un anumit punct de vedere, ba chiar şi atacă destul de neadecvat Huawei România.

Miercuri, 7 noiembrie 2016, utilizatorul Alexandru Dănilă şi-a „permis” să comenteze la o postare QuickMobile şi să întrebe: „Ce puteţi spune despre garanţia acestui produs cu 3 GB de RAM? Cei de la Huawei România nu recomandă achiziţionarea acestui produs deoarece nu este destinat pieţei din România şi de aici garanţia este pusă sub semnul întrebării. Este un model pentru Asia. Ce puteţi spune despre asta?”

Întrebarea lui Alexandru este mai mult decât pertinentă şi vine în completarea cazurilor LG G4 boot loop care au fost refuzate pentru reparare în garanţie, pentru că erau destinate altor pieţe decât Europa şi LG România nu îşi asuma garanţia. Chiar şi QuickMobile a avut de rezolvat un astfel de caz, dar i-a pus aviz de „şoc mecanic”, desigur prin Service Return, pentru că experţii de acolo au tras concluzia că telefonul cu pricina era mult prea avariat şi că garanţia oricum este anulată, neţinându-se seama de faptul că boot loop este o problemă de fabricaţie şi trebuie să fie reparată în garanţie, indiferent de stadiul produsului, atât timp cât acesta nu s-a defectat în timpul şocurilor mecanice. Dar, nu are rost să dezvoltăm această poveste, aşa că mă întorc la răspunsul reprezentantul QuickMobile, total neinspirat şi lipsit de diplomaţie:

„Huawei România SRL este o societate pe care se pare că nu o interesează de tine, care îţi doreşti acest telefon, iar fetele de acolo au decis să nu îl aducă şi în România. Dar, sunt alte filiale Huawei din lume cărora le pasă de clienţii pe care îi au şi le-au dat această posibilitate. Acest produs de la acele filiale provine, iar noi am făcut tot posibilul să ţi-l punem la dispoziţie. Toate produsele comercializate de noi au garanţie standard de 2 ani, manageriată prin www.service-return.com. Dacă doreşti garanţie extinsă, ai şi această posibilitate. Aşteptăm comanda ta pentru a te bucura cât mai mult de produsul mult dorit.”

huawei-quickmobile

Aşadar, QuickMobile întâi loveşte în imaginea Huawei România, apoi dă cu subînţeles că utilizatorul nu este informat de cât de greu îi este retailerului să aducă produsele în România, ca la final să încheie cu recomandarea de garanţie extra şi invitaţia la cumpărături.

Clienţii mai sunt vinovaţi şi atacaţi de QuickMobile pe Facebook şi pentru că aceştia comentează fără a fi informaţi, ba chiar se face aluzie la studiile pe care le-au urmat: „Popescu Florian, ai uitat de 20% TVA, 8% garanţie în Europa, servicii (retur, posibilitatea de plată ramburs sau în rate, livrare direct la tine acasă sau la servici, poţi vorbi cu noi în limba noastră). De acum, înainte de a posta/comenta, te rugăm să te informezi, mai ales că am văzut că ai urmat o şcoală. Ce să spună cei fără şcoală?”

Nici o publicaţie online de tehnologie nu a scăpat netaxată de QuickMobile pe pagina de Facebook: „Cei de la site-ul android.ro pe care ţi-ai pierdut vremea să îi citeşti, au comparat mere cu pere şi anume modelul 128 GB şi 4 GB de RAM, 899 dolari. Acum să te văd cum îi mustruluieşti pe ei, sper că minim cum ai încercat pe noi, fără motiv.”

Răspunsul utilizatorului care s-a informat de pe site-ul cu pricina a fost unul pe măsură: „S-a rezolvat! I-am dat două perechi de palme, dar preţul tot mare e. Nu v-am mustruluit degeaba, nu te mai văicări. A fost preventiv, vorba lui Gigi Becali.”

În final, lăsând orice glumă deoparte, QuickMobile şi-a dat grav cu stângul în dreptul prin modul în care a ales să comunice cu utilizatorii pe Facebook şi mai ales, total nejustificat, a atacat Huawei România şi publicaţia de ştiri, pentru simplu fapt că mai există utilizatori şi clienţi care le preferă.

Sunt curioasă cum comentează QuickMobile aceste ieşiri puerile de pe pagina de Facebook şi când are de gând să îşi ceară scuze pentru toate greşelile gramaticale din comentarii, pe care am ales să le corectez pentru a putea să le public pe Noobz.ro, dar care pot fi văzute în format original în capturile de mai jos. În plus, ar mai fi interesant să aflăm, de ce şterge QuickMobile comentariile negative de pe pagina de Facebook şi suprimă dreptul la libera exprimare a clienţilor şi utilizatorilor?

Recent, QuickMobile a trecut printr-un rebranding, dar se pare că „afară-i vopsit gardul, înăuntru leopardul”. Ar trebui să se acorde o mai mare atenţie la gramatica Limbii Române şi limbajul de lemn, dar în mod special clienţilor şi utilizatorilor, indiferent de „şcoala” pe care o au sau contra-argumentele aduse, urmând zicala: „Clientul nostru, stăpânul nostru!”, iar câştigul ar fi net mai mare.

Ce părere aveţi despre modul în care comunică QuickMobile cu utilizatorii şi clienţii pe pagina de Facebook? Aţi avut vreo experienţă neplăcută cu retailerul online, cum s-a finalizat aceasta? Scrieţi-ne poveştile voastre în secţiunea de comentarii de mai jos, pe pagina de Facebook Noobz sau la redactie@noobz.ro.

Aticole similare:

De ce vând eMAG şi PC Garage telefoane Samsung Galaxy S7 cu sigilii tăiate

evoMAG şi cel.ro vând şi ei telefoane cu sigiliile originale tăiate

Vezi comentariile neinspirate de pe pagina de Facebook QuickMobile

android 15409648_944021195699846_955181983_o 15387408_944021209033178_346707160_o 15387357_944021222366510_1648850400_o 15368740_944021175699848_1904401152_o

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!
 
COMENTARII

Comentarii

comentarii

YOUTUBE NOOBZ
Abonează-te pentru a primi conținut video GRATUIT de calitate!