Google Maps ar putea adăuga noi funcţii de partajare a locaţiilor

Mădălina Gănescu
de - acum 10 luni în Homepage

Google Maps este una dintre cele mai utilizate aplicaţii Android de călătorie şi se pare că gigantul online Google plănuieşte să adauge o serie de noi mari funcţii în viitorul apropiat.

Potrivit unui nou raport, un test intern arată că aplicaţia ar putea adăuga o serie de noi funcţii de distribuire a locaţiei. Raportul celor de la Ausdroid spune că această versiune internă a Google Maps are o secţiune numiră „friends” în meniu care permite utilizatorilor să le arate celor apropiaţi unde se localizează în diferite momente.

Aplicaţia permite ca o serie de prieteni să fie adăugaţi, în vreme ce alţii sunt înlăturaţi din listă. Există, de asemenea, o serie de opţiuni de „împărtăşire a navigaţiei” în setările aplicaţiei care poate fi oprită sau pornită.

Mai există în versiunea de test Google Maps şi o opţiune numită „rută mai rapidă hands free” care atunci când este activată permite aplicaţiei să ceară utilizatorului să spună „DA” sau „NU” dacă găseşte o modalitate mai rapidă de a ajunge din punctul A în punctul B.

În final, Google pare să lucreze la salvarea informaţiilor despre căutări şi direcţii în offline, lucru ce ar face ca Google Maps să funcţioneze mai rapid.

Desigur, fiind vorba despre o testare Google Maps la nivel intern, nu este exclus ca niciuna dintre aceste funcţii să nu fie vreodată lansată oficial şi pusă la dispoziţia publicului larg. Suntem cu ochii pe Google Maps şi vă ţine la curent cu cele mai noi anunţuri ale gigantului Google.

google-maps

Comentarii

comentarii

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ