More

  Ce se poate plăti către ANAF prin Ghiseul.ro

  Contribuabilii persoane fizice şi PFA-urile primesc astăzi, 14 decembrie 2016, o veste nemaipomenită. Ghiseul.ro a fost pus în funcţiune pentru ca plăţile taxelor şi impozitelor datorate către ANAF să poată fi efectuate online.

  Începând de acum, pe Ghiseul.ro, contribuabilii pot plăti impozitele pe veniturile din salarii sau din folosinţa bunurilor, impozitul pe venitul din dividente, dobânzi, premii din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală sau activităţi agricolo, aşa cum anunţă miercuri Ministerul Comunicaţiilor:

  „Începând de azi, încă o măsură de simplificare a birocrației vine în sprijinul cetățenilor. ANAF a fost înrolat în Ghiseul.ro, astfel încât taxele și impozitele pot fi plătite online.

  Prin înrolarea ANAF în Giseul.ro, contribuabilii persoane fizice pot efectua online plata taxelor și impozitelor pe care le datorează către ANAF, cum ar fi: impozit pe venituri din salarii sau din folosința bunurilor, impozitul pe venituri din dividende, dobânzi, premii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală sau din activități agricole.

  Totodată, pot fi plătite online contribuțiile pentru asigurări sociale de stat datorate de asigurați, cât și amenzile judiciare.”

  Pe pagina sa de Facebook, directorul executiv al Asociaţiei de Plăţi Electronice din România (APERO), George Anghel, explică contribuabililor cele mai importante aspecte cu privire la Ghiseul.ro.

  1. A.N.A.F va fi accesibil doar celor autentificaţi – dacă nu aveţi cont folosiţi secţiunea Vreau Cont pentru a vă genera online contul personal cu Cartea de identitate şi un card bancar emis pe numele dumneavoastră.

  2. A.N.A.F. va expune în Ghiseul.ro doar informaţii despre obligaţiile fiscale ale persoanelor fizice şi PFA (înregistrate în baza CNP, nu pe bază de CUI).

  3. Ce se poate plăti catre A.N.A.F. prin Ghiseul.ro? Contribuabilii persoane fizice pot efectua online plata taxelor și impozitelor pe care le datorează către ANAF, cum ar fi:
  – impozit pe venituri din salarii sau din folosința bunurilor,
  – impozitul pe venituri din dividende,
  – dobânzi, premii, din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuală sau din activități agricole.

  4. Actualizarea informatiilor despre sumele de plată aferente obligaţiilor fiscale către A.N.A.F. se va face pe site-ul Ghiseul.ro în maxim 5 zile lucrătoare de la data plăţii. Dovada plăţii se eliberează în momentul imediat următor finalizării acesteia şi se salvează în site, o copie fiind trimisă şi pe adresa de e-mail a utilizatorului.

  – Clarificări: Regula la plăţile făcute pe Ghiseul.ro este ca informaţiile despre sumele aferente taxelor şi impozitelor se actualizează în timp real. În cazul A.N.A.F. însă, din considerente de ordin tehnic, această actualizare imediată nu este posibilă, motiv pentru care chiar dacă aţi făcut plata şi aveţi dovada plaţii, informaţiile despre sumele de plată se vor actualiza pe site în cateva zile.

  5. La prima autentificare în Ghiseul.ro vi se va solicita acordul cu privire la respectarea Termenilor şi Condiţiilor de utilizare a platformei.

  Sperăm ca această nouă funcţionalitate să uşureze misiunea plăţii taxelor şi impozitelor către A.N.A.F.”, spune George Anghel pe pagina sa de Facebook.

  Mi-am făcut şi eu cont pe Ghiseul.ro, iar întreg procesul nu a durat mai mult de 5 minute, cu tot cu restabilirea contului de utilizator şi parolei. Dacă până acum eram nevoită să mă deplasez la adresa din buletin pentru a achita taxele şi impozite datorate anual la ANAF, de acum tot ce trebuie să fac este să mă autentific pe Ghiseul.ro, să verific care sunt obligaţiile de plată şi să fac plata. Astfel, economisesc timp (minimum 3 – 5 ore), combustibil (un plin de motorină) şi nervi, pe care de regulă îi acumulez când stau la cozile interminabile de la ghişeul ANAF. Bună treabă ANAF şi APERO!

  URMĂREȘTE-NE

  16,068FaniÎmi place
  1,142CititoriConectați-vă
  12,649AbonațiAbonați-vă

  Cele mai noi știri

  Pe același subiect

  Leave a reply

  Please enter your comment!
  Please enter your name here